TANZANIA

VACANTA IN TARA CONTRASTELOR

Tanzania este o tara situata in partea estica a Africii, recunoscuta pentru diversitatea sa geografica, fauna salbatica impresionanta si culturi vibrante.

Relief
Tanzania este una dintre cele mai mari tari africane, avand o varietate extraordinara de peisaje, de la munti inalti pana la plaje exotice.
Muntele Kilimanjaro, cu inaltimea sa de 5.895 de metri, este cel mai inalt varf din Africa si o atractie majora pentru alpinisti.

Fauna si Rezervatii
Tanzania are unele dintre cele mai cunoscute parcuri nationale si rezervatii de animale din lume. Aici puteti gasi "Big Five" (elefant, leu, leopard, rinocer si bivol african), precum si multe alte specii unice.
Parcul National Selous este unul dintre cele mai mari parcuri de rezervatie din lume si este declarat Patrimoniu Mondial UNESCO.
Tanzania acorda o atentie semnificativa conservarii faunei salbatice si eforturilor pentru protejarea habitatelor naturale.

Diversitate Culturala
Tanzania are peste 120 de grupuri etnice, iar limba swahili (sau kiswahili) este limba nationala si o unealta importanta de comunicare in intreaga tara.
Cultura tanzaniana este colorata si diversificata, cu influente variate din toata Africa si cu traditii locale bine conturate.

Istorie si Independenta
Tanzania si-a castigat independenta in 1961 sub conducerea lui Julius Nyerere. El a promovat un concept numit "Ujamaa", care promova cooperarea si comunitatea.
Unificarea a doua teritorii separate, Tanganika si Zanzibar, a dus la formarea Republicii Unite a Tanzaniei in 1964.

Turism
Tanzania este o destinatie de top pentru turistii interesati de safari, alpinism si plaje exotice.
Un punct important de atractie turistica il reprezinta insula Zanzibar, o insula situata in apropierea coastelor Tanzaniei ce atrage turistii cu plajele sale cu nisip alb, strazi inguste din piatra si o istorie bogata.

Ce poti vizita in Tanzania?
1. Parcul National Serengeti - faimos pentru migratia masivelor de erbivore, inclusiv gnu si zebre.
Oportunitati excelente pentru observarea faunei salbatice, inclusiv leii, leoparzii, elefantii si rinocerii.
2. Parcul National Ngorongoro care gazduieste Craterul Ngorongoro, o caldeira vulcanica masiva ce adaposteste o diversitate uimitoare de animale si pasari. O experienta unica de safari intr-un mediu inchis.
3. Muntele Kilimanjaro este cel mai inalt varf din Africa si unul dintre cele mai cautate obiective de alpinism din lume.
4. Insula Zanzibar. Insula ofera plaje cu nisip alb si ape cristaline, perfecte pentru scufundari, snorkeling si relaxare, cat si o cultura bogata si o istorie interesanta, inclusiv Stone Town, o parte a patrimoniului mondial UNESCO.
5. Parcul National Tarangire este cunoscut pentru densitatea sa de elefanti si pentru varietatea sa de pasari.
6. Parcul National Ruaha este cel mai mare parc national din Tanzania, cu o varietate impresionanta de mamifere si pasari.
7. Parcul National Selous este Unul dintre cele mai mari parcuri de rezervatie din lume, cu o mare varietate de habitate si fauna salbatica. Parcul ofera si posibilitati de safari cu barca pe raul Rufiji.
8. Parcul National Mahale Mountains este casa unor grupuri de cimpanzei salbatici, oferind oportunitati unice de urmarire a primatelor.

Informatii de calatorie si documente necesare
Conform MAE, cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Unita Tanzania nu au nevoie de viza daca durata este mai mica de 90 de zile.
Totodata, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetatenii romani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
• sa detina un pasaport valabil pentru o perioada de minim sase luni de la data intrarii in tara;
• pasaportul sa contina minim o fila libera;
• sa prezinte dovada cazarii;
• sa faca dovada detinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de calatorie etc.)