TOP 10 atractii turistice din Barcelona

   Barcelona este un oras vibrant si cosmopolit, situat in nord-estul Spaniei. Este capitala regiunii Catalonia si al doilea oras ca marime din tara, dupa Madrid.

   Istoria locului este una bogata, care dateaza inca din epoca romana. Orasul Barcelona fost un important port comercial in Evul Mediu, fiind de asemenea si un important centru al Renasterii.

   Barcelona este un oras renumit pentru arhitectura sa uimitoare. Este casa unora dintre cele mai importante opere arhitecturale ale secolului al XX-lea, inclusiv Sagrada Familia, Casa Mila si Parc Güell, toate create de arhitectul catalan Antonio Gaudi.

Daca vrei sa vizitezi Barcelona, dar nu stii de unde sa incepi, mai jos iti lasam o lista cu lucruri pe care le poti face aici:

1.
Viziteaza Sagrada Familia
   Sagrada Familia este o biserica romano-catolica din Barcelona, Spania, proiectata de arhitectul catalan Antoni Gaudi. Este una dintre cele mai iconice cladiri din lume si este considerata a fi o capodopera a arhitecturii Art Nouveau.

Constructia bisericii a inceput in 1882 si este inca in curs de desfasurare. Gaudi a lucrat la proiect pana la moartea sa, in 1926. Dupa moartea sa, lucrarile au fost continuate de alti arhitecti, inclusiv Domènec Sugrañes i Gras, Francesc de Paula Quintana i Vidal si Jordi Bonet i Armengol.
Biserica are o structura complexa, inspirata din natura si din credinta crestina. Fatada Nasterii este inspirata din scenele din viata lui Iisus Hristos, inclusiv Nasterea, Botezul si Adorarea Magilor. Fatada Patimilor este inspirata din Patimile lui Iisus Hristos, inclusiv Crucificarea, Invierea si Inaltarea. Fatada Gloriei este inspirata din Judecata de Apoi.
Biserica are 18 turnuri, fiecare reprezentand o figura importanta din religia crestina. Turnul central, care reprezinta pe Iisus Hristos, va avea o inaltime de 170 de metri.

2. Plimba-te pe La Rambla
   La Rambla este o strada pietonala din Barcelona, Spania, care se intinde pe o lungime de aproximativ 1,2 kilometri. Este una dintre cele mai populare atractii turistice din oras si este cunoscuta pentru atmosfera sa vibranta si pentru diversitatea de activitati si atractii pe care le ofera.

   La Rambla este impartita in cinci sectiuni:
Rambla de Canaletes: Aceasta sectiune incepe in Piata Catalunya si este plina de magazine, restaurante si cafenele.
Rambla dels Ocells: Aceasta sectiune este cunoscuta pentru vanzatorii de animale vii, inclusiv pasari, pesti si reptile.
Rambla de les Flors: Aceasta sectiune este cunoscuta pentru vanzatorii de flori si pentru artistii stradali.
Rambla dels Caputxins: Aceasta sectiune este cunoscuta pentru teatrul sau si pentru biserica Santa Monica.
Rambla del Mar: Aceasta sectiune se termina la Port Vell si este cunoscuta pentru monumentul lui Cristofor Columb.

3. Ia o pauza de la agitatia urbana in Parcul Güell
   Parcul Güell este un parc public situat in partea superioara a colinei El Carmel. A fost proiectat de arhitectul Antonio Gaudi si construit intre anii 1900 - 1914. Din anul 1984 acesta face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
  
Parcul este impartit in doua zone principale: zona monumentala si zona inferiora. Zona monumentala este cea mai vizitata parte a parcului si include cateva dintre cele mai iconice opere ale lui Gaudi, cum ar fi Salamandra, Poarta Principala, Sala Hipostila si Plaça de la Natura. Zona inferiora este mai putin vizitata, dar ofera, de asemenea, cateva atractii interesante, cum ar fi Casa Vicens si Parcul dels Tres Pins.

4. Fa o plimbare prin Cartierul Gotic - un cartier istoric plin de cladiri medievale, strazi inguste si piete animate.

5. Viziteaza Muzeul Picasso - un muzeu ce gazduieste o colectie impresionanta de opere ale artistului Pablo Picasso.

6. Ia contact cu arta catalana la Muzeul National de Arta Catalana - locul unde care poti intelege mult mai bine evolutia artei catalane din Evul Mediu pana in prezent.

7. Priveste orasul de pe Tibidabo!
   Tibidabo este un munte situat in regiunea metropolitana a Barcelonei, Spania. Are o altitudine de 512 de metri si este cel mai inalt punct din Serra de Collserola.

   Tibidabo este o destinatie populara pentru turisti si localnici. Este cunoscut pentru privelistile sale panoramice asupra Barcelonei si a imprejurimilor, pentru Parcul Tibidabo, un parc de distractii, si pentru Templo del Sagrat Cor, o biserica proiectata de Antoni Gaudi.
Parcul Tibidabo a fost construit in 1901 si este cel mai vechi parc de distractii din Spania. Parcul gazduieste o varietate de atractii, inclusiv roller coaster-uri, carusele, un trenulet si un cinematograf 4D.
   Templo del Sagrat Cor este o biserica romano-catolica situata in varful muntelui. Biserica a fost proiectata de Antoni Gaudi si a fost construita intre 1902 si 1961. Este una dintre cele mai iconice cladiri din Barcelona si este un simbol al orasului.
   Tibidabo este accesibil cu funicularul sau cu masina. Funicularul pleaca din Piata Catalunya si face o calatorie de aproximativ 10 minute pana in varful muntelui.

8. Nu rata sub nicio forma plaja Barceloneta! Plaja este una dintre cele mai populare din oras fiind un loc minunat pentru a te relaxa si a te bucura de soare.

9. Conecteaza-te cu gastronomia locala intr-un restaurant traditional catalan. Barcelona este un oras cu o bucatarie delicioasa si este un loc minunat pentru a incerca mancaruri traditionale catalane, cum ar fi paella, tapas si sangria.

10. Exploreaza Barcelona pe timpul noptii, Barcelona este cunoscuta pentru viata sa de noapte vibranta fiind un loc minunat pentru a te distra.

   Barcelona este o destinatie turistica populara pentru toate categoriile de turisti fiind un oras cu o istorie bogata, arhitectura uimitoare si o cultura vibranta.