Masuri speciale pentru o vacanta sigura in Albena

In Albena, hotelurile au implementat noile masuri speciale pentru a preveni raspandirea noului coronavirus. Siguranta, sanatatea si bunastarea oaspetilor si a personalului sunt prioritatea numarul 1 in Albena, de mai bine de 50 de ani.

Inspectorul sanitar al Albenei a analizat punctele vulnearbile din statiune si a stabilit reguli, proceduri, protocoale si reglementari ale activitatile de igienizare si dezinfectare pe intreg teritoriul statiunii Albena.

Intrarea in statiune este controlata cu bariera

Orice autovehicol, care doreste sa intre in Albena, este dezinfectat (roti si sasiu) inainte de a trece de bariera. Cei responsabili cu aceasta actiune, vor folosi pulverizatoare. Turistiilor, care sosesc in grup mai mare cu autovehicule personale sau cu autocarul, li se va luat temperatura si vor fi informati cu privire la noile reguli de igiena.

Igienizarea si dezinfectarea hotelurilor

Odata ajunsi la hotel, turistilor li se va luat iar temperatura si vor fi indrumati spre dispenserele cu solutii dezinfectante. Turistii vor fi obligati sa respecte masura de distantare sociala. In cazul in care temperatura depaseste 37 de grade, autoritatile locale vor fi anunatte, iar turistii vor fi izolati pana la sosirea unitatii medicale. Toti angajatii vor avea echipamente de protectie, care consta in masti, manusi si viziere. 

In hoteluri, accentul principal in procesul de dezinfectare se va pune pe zonele cele mai utilizate: mobilier, bai, telecomenzi, intrerupatoare, clante. Lenjeria si prosoapele murdate vor fi preluate de personalul de menaj.

Igienizarea si dezinfectarea restaurantelor

Inainte de a intra in restaurant, oaspetii vor avea la dispozitie solutie dexinfectanta pentru maini. Personalul restaurantelor se vor asigura ca nu exista aglomeratie in zonele inchise, iar toti oaspetii vor fi obligati sa respecte masurile de distantare sociala. Dupa fiecare mic dejun, pranz si cina, restaurantele vor fi dezinfectate: mese, scaune, podea si suprafete comune.

Igienizarea si dezinfectarea accesoriilor pe plaja

De asemenea, s-au luat masuri speciale de distantare sociala pe plaja. umbrelele si sezlongurile vor fi asezate la 4 metri (cand umbrela e deschisa) unele de altele. Pentru o umbrela si 2 sezlonguri se va asigura o suprafata de 25 de metri patrati. Totodata, acestea vor fi dezinfectate periodic de angajatii hotelurilor, care vor folosi pulverizatoare.

Turistii trebuie sa pastreze distantarea sociala, sa respecte instructiunile de securitate si sanatate, sa respecte regulile de dezinfectare. Toate ambalajele și consumabilele de unică folosință trebuie aruncate imediat după utilizare. Daca aveti urmatoarele simptome: febra, tuse uscata, dureri de cap si oboseala, ar trebui sa contactati personalul de la receptie si sa va izolati in camera.

Lasa un comentariu