Bulgaria atrage turistii prin umbrele si sezlonguri gratuite la plaja

Stiai ca 23 de plaje, de-a lungul tarmului bulgaresc al Marii Negre, vor oferi umbrelele si sezlongurile gratuite? Anuntul a fost facut de ministrul turismului, Nikolina Angelkova, in urma unei vizite in Sunny Beach. Pe litoralul bulgaresc, ministrul a organizat o serie de intalniri cu reprezentantii industriei turismului, inainte de marea deschidere a sezonului estival 2020.

Exista 57 de contracte de concesiune si 75 de contracte de inchiriere pentru plajele aflate de-a lungul costei bulgaresti. Pe 23 dintre cele 132 de plaje, umbrelele si sezlongurile vor fi gratuite. Iar pe restul, preturile vor varia intre 1 si 5 BGN (0.5 - 2.5 EURO). 

Plajele cu accesorii gratuite sunt in zonele:

ALBENA: toata plaja de 6 km x 150m pentru toate hotelurile din ALBENA;

NISIPURILE DE AUR: unele hoteluri ofera plaja gratuita (Prestige Hotels, Berlin Golden Beach, Melia Grand Hermitage, Palm Beach, Grifid Hotels, LTI Dolce Vita, Kaliakra Palace, Morsko Oko, Riu Astoria, etc);

Zona BALCIC: Complex White Lagoon, Thracian Cliffs, etc.;

SUNNY BEACH: MPM OREL, MPM ASTORIA, HELENA PARK, EVRIKA, IHOTEL, etc.;

Alte zone: Kavatsi-Sud, Kavatsi-Nord, Elenite, MMC-Primorsko, Tsarevo-Central, Obzor-Sud.

Conform declaratiilor facute de ministrul turismului, toti ce au concesionat plajele sunt obligati sa reduca tarifele accesoriilor de plaja cu 50%. Nerespectarea acestei cerinte, va aduce amenzi de pana la 50 000 BGN, iar daca vor exista abateri repetate, amenda poate ajunge la 100 000 BGN. In acelasi timp, statul bulgar se angajeaza sa reduca taxa de concesionare sau a chiriilor.

Culoarul verde pentru turistii din zona de sud a Europei (Bulgaria, Grecia, Serebia) se va deschide incepand cu 1 iunie 2020. La acesta a fost invitata sa adere si Romania, dar deocamdata autoritatile de la Bucuresti nu au luat o decizie.

Si tu si noi asteptam ca autoritatile sa deschida portile acestui culoar verde si pentru cetatenii romani.

1 comentariu

Roxana Ctin
03.06.2020 10:39
Buna ziua.Se stiu si normele de aplicare ,ma refer la cazare, masa in ce conditi , daca trebuiesc facute testele covid inainte d plecare...daca se sta dupa intoarcerea in tara in izolare 14 zile? Ce stiti dvs?

Lasa un comentariu