Egipt

Exploreaza Misterioasa Mostenire a Egiptului

Egiptul este o tara situata în nord-estul Africii si intr-o mica parte a Orientului Mijlociu.

Peisajul natural este unul variat, cu caracteristici geografice distincte care includ deserturi, rauri, delta, mari si munti. Unele dintre cele mai cunoscute atractii sunt Desertul Sahara, Oazele din desert, Fluviul Nil, Delta Nilului, Marea Rosie si Muntii Sinai.

Cultura Egiptului este influentata de o varietate de factori, inclusiv geografie, istorie, religie si contactul cu alte civilizatii. Iata cateva dintre sursele majore de influenta asupra culturii egiptene:

Gastronomia din Egipt are o istorie lunga si este influentata de diverse culturi si ingrediente. Bucataria egipteana este plina de arome si asezata in traditiile istorice si culturale ale tarii. Ful Medames este un fel de mancare traditionala foarte popular în Egipt, el consta in fasole fiarta, in general boabe de fasole fava, servita cu ulei de masline, usturoi și alte condimente. De obicei, este servit cu paine.

Religia din Egipt are o lunga traditie, in special legata de religia politeista a vechilor egipteni, care venerau o multime de zei si zeite. In prezent, majoritatea populatiei este musulmana, iar Islamul joaca un rol important in viata cotidiana si in traditii. Există, de asemenea, comunitati crestine si minoritati religioase.

Imbracaminte traditională: In zonele urbane, majoritatea oamenilor imbraca haine moderne, dar în zonele rurale si in mediile mai conservatoare, veti vedea în continuare oameni purtand tinute traditionale. Barbatii poarta adesea galabiyas, o rochie lunga de bumbac, iar femeile pot purta abaya, o rochie lunga și larga, de obicei insotită de hijab sau niqab. In societatea egipteana, multe femei aleg sa poarte hijab (sal care acopera parul) sau niqab (vesmant care acopera fata, lasand ochii liberi). Alegerea purtarii acestor articole este adesea influentată de traditiile religioase.

Arta si cultura: Egiptul are o scena culturala vibranta, cu teatre, muzee si galerii de arta in orase precum Cairo si Alexandria. Literatura si muzica egipteana sunt de asemenea parti importante ale culturii. Educatia este valorizata in Egipt, iar multi oameni urmeaza studii superioare. Oamenii aleg cariere in domeniile stiintei, medicinii, tehnologiei, serviciilor si comertului.

Ce poti vizita in Egipt?
1. Piramidele din Giza: Aceste monumente iconice sunt printre cele mai vechi si cele mai faimoase din lume. Piramida lui Khufu (Cheops) este cea mai mare dintre ele. Complexul Giza mai include si Marele Sfinx.
2. Luxor: Cunoscut si sub numele de "Muzeul in Aer Liber," Luxor gazduieste numeroase temple si situri arheologice. Tempul Karnak si Valea Regilor, unde se afla mormintele faraonilor, sunt atractii deosebit de remarcabile.
3. Cairo: Capitala Egiptului este un centru cultural si istoric. Puteti vizita Muzeul Egiptean pentru a vedea o colectie impresionanta de artefacte antice, inclusiv comorile lui Tutankhamon.
4. Aswan: Situat pe malul de jos al Nilului, Aswan ofera o atmosfera mai relaxata si poate fi punctul de plecare pentru excursii in Insulele Philae sau pentru vizitarea barajului Aswan.
5. Marea Rosie: Aceasta zona este un paradis pentru scufundari si snorkeling datorita recifurilor de corali si biodiversitatii marine. Statiunile populare, cum ar fi Sharm el-Sheikh si Hurghada, ofera activităti de agrement si relaxare la plaja.
6. Muntele Sinai: Pelerinii si turistii vin aici pentru a urca pe Muntele Sinai, considerat locul unde Moise a primit cele zece porunci. Urcati in timpul noptii pentru a ajunge la varf si a vedea rasaritul.
7. Whale Valley: Situat in desert, acest sit UNESCO contine numeroase fosile de balene si alte creaturi marine, oferind o privire in trecutul geologic al Egiptului.

Informatii de calatorie si documente necesare
Pentru a calatori in Egipt, cetatenii romani au nevoie de pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei! Valabilitatea pasaportului este strict controlata, pasagerii, care nu detin pasaport valabil cel putin 6 luni de la data calatoriei sunt refuzati la check-in. Pentru mai multe detalii vă rugăm consultați linkul: http://mae.ro/travel-conditions/3691#716

Pentru a intra pe teritoriul Egiptului, cetatenii romani au nevoie de viza
Viza se poate obtine:
- Online, inainte de inceperea calatoriei, pe pagina: https://www.visa2egypt.gov.eg/, plata cu card de credit (costul vizei fiind 25 USD).
- La sosire, in aeroport, la ghiseele bancare. (Costul vizei este de 25 USD/pers sau 25 EUR/pers - recomandăm să aveti suma exacta)