DUBAI

STRALUCIREA MODERNITATII IN INIMA DESERTULUI

Dubai este unul dintre cele sapte emirate care alcatuiesc Emiratele Arabe Unite (EAU). Este cunoscuta in intreaga lume pentru dezvoltarea sa rapida, arhitectura spectaculoasa si stilul de viata luxos.

Peisajul din Dubai este un amestec fascinant de elemente naturale si creatii umane impresionante. Desi initial a fost o zona desertica arida, prin investtii masive in infrastructura si planificare urbana, Dubai a reusit sa transforme acest mediu intr-un spectacol de arhitectura si amenajari peisagistice. Peisajul urban al Dubaiului este dominat de cladiri inalte si arhitectura inovatoare. Cele mai inalte si celebre cladiri, cum ar fi Burj Khalifa si Turnul Cayan, sunt puncte de reper in peisajul urban.

Cultura Dubaiului este o combinatie interesana de traditii arabe, influente internationale si modernitate. In ciuda dezvoltarii rapide si a cosmopolitismului, orasul pastreaza anumite aspecte ale traditiilor si valorilor arabe.

Religie: Islamul este o parte fundamentala a culturii dubaiote si a vietii cotidiene. Majoritatea locuitorilor sunt musulmani, iar orasul respecta traditiile religioase. Moscheile frumoase, cum ar fi Moscheea Jumeirah, sunt importante puncte de referinta si au si un rol cultural si spiritual.

Gastronomia din Dubai este la fel de diversa si plina de contrast precum insusi orasul. De la restaurante sofisticate cu specific international la experiente autentice de mancare locala si suveniruri culinare, Dubai ofera o gama larga de opțiuni pentru toti cei dornici sa exploreze bucataria sa. "Majlis" este o traditie arabeasca de ospitalitate unde se serveste cafea si datelini vizitatorilor.

Vestimentatia din Dubai este o combinatie a traditiilor culturale si a influentelor moderne. In timp ce Dubai este mai deschisa si mai toleranta in ceea ce priveste vestimentatia fata de alte parti ale regiunii, este important sa respecti anumite reguli si sa tii cont de sensibilitatile culturale. Se asteapta ca vizitatorii sa adopte o vestimentatie modesta în locurile publice, mai ales in afara zonelor turistice. Aceasta înseamna ca femeile ar trebui sa acopere umerii si genunchii, iar barbatii ar trebui sa evite tricourile fara maneci si pantalonii scurti.

Ce poti vizita in Dubai?
1. Burj Khalifa: Cel mai inalt turn din lume, ofera panorame uimitoare asupra orasului si Golfului Persic. Platforma de observatie "At the Top" este un punct de reper important.
2. Burj Al Arab: Acest hotel luxos, in forma de catamaran, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume.
3. The Dubai Mall: Unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, cu peste 1.200 de magazine, atractii precum acvariul Dubai Aquarium si Dubai Ice Rink.
4. The Dubai Fountain: Un spectacol de apa si lumina in fata Burj Khalifa și a The Dubai Mall. Spectacolul de fantani muzicale este impresionant, iar apusurile de soare ofera un cadru spectaculos.
5. The Palm Jumeirah: O insula artificiala in forma de palmier, cu o serie de hoteluri de lux, vile si plaje frumoase.
6. Dubai Marina: Un cartier modern cu cladiri inalte si un port de agrement, unde poti lua parte la croaziere si plimbari pe apa.
7. Dubai Opera: Un impresionant centru cultural si de arta, care gazduieste o varietate de spectacole, de la opere la concerte si productii teatrale.
8. Dubai Creek: O apa intreaga care separa orasul vechi de zona moderna. Poti lua un abra (barca traditionala) pentru a traversa si pentru a vedea partea veche a orașului.
9. Old Dubai (Al Fahidi Historical Neighborhood): O zona cu arhitectura tradtionala, care ofera o privire în trecutul orasului. Aici poti explora Muzeul Dubai si suq-urile (pietele traditionale).

Informatii de calatorie si documente necesare
- Cetatenii romani pot calatori in Emiratele Arabe Unite numai cu pasaportul simplu, care trebuie sa aiba o valabiitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului. Pasaportul temporar romanesc NU este recunoscut de autoritatile statului, iar politia de frontiera NU va permite intrarea titularilor acestui tip de pasaport pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

- Perioada maxima de sedere pentru titularii pasapoartelor simple este de 90 de zilei ntr-un interval de 180 de zile.

- Este obligatorie incheierea unei asigurari medicale, fie printr-o companie emirateza, fie printr-o companie din strainatate.

Pentru mai multe detalii va rugam consultati linkul: http://mae.ro/travel-conditions/3691#716