INDONEZIA

VACANTA IN TARA CELOR 17000 DE INSULE

Indonezia este o tara situata in Asia de Sud-Est, fiind una dintre cele mai mari tari din lume ca populatie si intindere geografica. Indonezia este compusa dintr-un arhipelag format din peste 17.000 de insule, dintre care aproximativ 6.000 sunt locuite. Cele mai mari si mai cunoscute insule sunt Java, Sumatra, Borneo (care este impartite cu Malaezia si Brunei), Sulawesi si Bali.

Cultura si Istorie
Cultura indoneziana este extrem de diversa si influentata de amestecul de traditii native, chinezesti, indiene, arabe si europene. Istoria tarii a fost marcata de comertul cu mirodenii, colonizarea europeana si lupta pentru independenta.

Indonezia este cunsocuta pentru biodiversitatea sa bogata, fiind una dintre cele mai diversificate tari din punct de vedere biologic. Padurile tropicale, recifurile de corali si fauna variata sunt caracteristicile distinctive ale acestei destinatii.

Turism
Indonezia ofera o varietate extraordinara de atractii turistice, de la plaje exotice si temple antice pana la peisaje montane impresionante si biodiversitatea sa unica.

Ce poti vizita in Indonezia?
1. Bali - Cunoscuta drept "Insula Zeilor", Bali este faimoasa pentru peisajele sale spectaculoase, plajele frumoase, terasele de orez, templele hinduse si cultura vibranta. Poti vizita temple ca Tanah Lot și Uluwatu, participa la ceremonii religioase, practica surf-ul sau sa te bucuri de viata de noapte agitata din Kuta si Seminyak.
2. Insula Komodo - Aici puteti vedea cea mai mare soparla de pe planeta - dragonul de Komodo. Insula face parte dintr-un parc national si ofera oportunitati de drumetii si snorkeling intr-un decor natural incredibil.
3. Yogyakarta - Această regiune este considerata inima culturala a Indoneziei, cu numeroase temple si atractii istorice. Cel mai faimos este templul Borobudur, un sit din patrimoniul mondial UNESCO.
4. Insulele Gili - Situate in apropierea coastei insulei Lombok, aceste trei insule mici (Gili Trawangan, Gili Meno si Gili Air) sunt un adevarat paradis pentru iubitorii de snorkeling, scufundari si relaxare pe plajele de nisip cu apa cristalina.
5. Java este o insula dens populată care gazduieste capitala Jakarta, dar și multe atractii culturale si naturale.
6. Ubud - Aflat in inima insulei Bali, Ubud este cunoscut pentru arta, cultura si spa-urile sale. Poti vizita galerii de arta, participa la ateliere de dans si yoga, si explora padurile de maimute de la Monkey Forest.
7. Bromo-Tengger-Semeru National Park - Aici poti vedea peisaje vulcanice impresionante, unde apusurile si rasariturile de soare sunt spectaculoase.
8. Lombok - in afara plajelor si apei cristaline, Lombok este cunoscuta si pentru Muntele Rinjani, al doilea cel mai inalt varf vulcanic din Indonezia, care ofera oportunitati pentru drumetii memorabile.

Informatii de calatorie si documente necesare
Conform MAE, cetatenii romani care calatoresc in Indonezia in scop turistic pot obtine viza la sosire (cost: 500 000 IDR, aproximativ 35 USD), in punctele de intrare, valabila 30 zile si care poate fi reinnoita, cu indeplinirea urmatoarelor conditii:
• detinerea unui pasaport valabil minim 6 luni la momentul intrarii in Indonezia;
• detinerea unui bilet de calatorie dus-intors;
• dovada platii taxei de viza la intrarea in tara;
• dovada rezervarii si platii cazarii pentru minim patru zile.
Viza la sosire (visa-on-arrival) acordata in aceleasi conditii se aplica si cetatenilor romani care calatoresc in Indonezia pentru vizite oficiale sau care participa la evenimente internationale, intalniri de afaceri, achizitii de marfuri, intalniri oficiale si tranzit.