TENERIFE

INSULA ETERNEI PRIMAVERI

Tenerife este una dintre cele mai populare insule din arhipelagul Canare, care apartine Spaniei. Insula este situata in Oceanul Atlantic, in largul coastelor nord-vestice ale Africii. Este cea mai mare insulă a Canarelor și face parte din provincia Santa Cruz de Tenerife.

Clima
Insula are un climat subtropical, ceea ce inseamna ca temperaturile sunt blande pe tot parcursul anului. Temperaturile medii variaza intre 20°C si 30°C, ceea ce face ca Tenerife sa fie o destinatie populara pentru turisti, atat vara, cat si iarna.

Biodiversitate
Datorită varietatii de climat si peisaje, Tenerife are o biodiversitate bogata. Insula gazduiește specii unice de plante si animale, o serie de zone protejate fiind menite sa conserve aceasta diversitate.

Turism
Tenerife este cunoscuta ca fiind o destinatie turistică de top. Atrage vizitatori din intreaga lume datorita plajelor sale frumoase, a activitatilor de agrement si a diversitatii peisajelor. Printre atractiile cele mai cunoscute se numara Parcul National Teide, unde se afla si varful Teide, cel mai inalt varf din Spania.

Cultura
Tenerife are o cultura diversificata care este direct influentata de istoria si geografia sa. Festivalurile si evenimentele traditionale sunt importante pentru locuitori si atrag anual turistii din alte tari, de exemplu: Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife care este unul dintre cele mai mari si mai faimoase carnavaluri din lume.

Gastronomie
Bucataria canariana este o combinatie de influente spaniole, africane si sud-americane. Elementele de baza includ fructele de mare proaspete, legumele, cartofii si sosurile aromate.

Plaje
Insula are o gama larga de plaje, de la nisipuri aurii la plaje vulcanice cu nisip negru. Printre cele mai populare plaje se numara Playa de las Américas, Los Cristianos si Playa de la Teresitas.

Ce poti vizita in Tenerife?
1. Parcul National Teide. Acest parc national este punctul de atractie principal al insulei. Poti urca pe Varful Teide, cel mai inalt varf din Spania, pentru a admira peisajele spectaculoase si pentru a observa stelele la observatorul astronomic. Drumul pana in varf ofera privelisti uimitoare asupra craterelor vulcanice si a peisajului.
2. Santa Cruz de Tenerife - Capitala insulei este un oras vibrant, cu o varietate de atractii, cum ar fi Muzeul de Antropologie si Muzeul de Arta Moderna. De asemenea, aici se tine celebrul carnaval de la Santa Cruz, unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume.
3. Los Cristianos si Playa de las Américas sunt doua statiuni renumite pentru plajele lor de nisip si atmosfera vibranta. Aici gasesti restaurante, baruri, cluburi si o gama variata de activitati recreative.
4. Puerto de la Cruz este un alt oras popular, cunoscut pentru Gradina Botanica, plajele sale si complexul Lago Martiánez.
5. Parcul Acvatic Siam Park este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa, cunoscut pentru toboganele si atractiile sale spectaculoase.
6. O alta activitate inedita este observarea balenelor si delfinilor. Insula este un loc excelent pentru a participa la excursii de observare a balenelor si delfinilor, deoarece apele din jurul insulei sunt bogate in aceste creaturi marine.
7. La Laguna este un oraș istoric care a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO si este renumit pentru arhitectura sa coloniala, stradutele pavate si universitatea sa.
8. La Orotava. Un oras pitoresc situat pe versantul nordic al insulei, cunoscut pentru arhitectura sa traditionala si pentru Gradina Taoro.
9. Plajele cu nisip negru. Insula are numeroase plaje cu nisip negru, datorita vulcanismului sau activ. Printre cele mai frumoase se numara Playa Jardín si Playa El Bollullo.

Informatii de calatorie si documente necesare
Conform MAE, cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Tenerife. Intrarea pe teritoriul insulei este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile.