SINGAPORE

VACANTA IN ORASUL CA O GRADINA

Locatie si Geografie
Singapore este un oras-stat situat in Asia de Sud-Est, in partea de sud a Peninsulei Malaezia. Acesta este amplasat pe o insula principala si cateva insule mai mici din apropiere. Datorita pozitiei sale strategice, portul din Singapore a devenit un hub comercial important, contribuind la cresterea rapida a orasului si la dezvoltarea economica.

Istorie
Istoria Singapore este bogata si diversificata. Inainte de colonizarea europeana, teritoriul era locuit de diverse grupuri etnice, iar comertul era activ in zona. In secolul al XIX-lea, Singapore a devenit o colonie britanica si a continuat sa se dezvolte ca un port comercial vital. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Singapore a obtinut independenta in 1965, devenind un oras-stat independent.

Economie
Economia Singapore este una dintre cele mai dezvoltate si competitive din lume. Orasul are o economie diversificata, axata pe tehnologie, finante, comert, transport si turism. Singapore are un climat favorabil pentru investitii straine, iar infrastructura sa moderna a contribuit la atragerea unor companii globale de renume.

Diversitate Culturala
Singapore este un melting pot al culturilor si etniilor. Comunitatile chineza, malayziana, indiana si multe altele coexista intr-un mediu multicultural. Aceasta diversitate se reflecta in traditiile, limba, religia si bucataria orasului. Fiecare grup etnic aduce o contributie semnificativa la viata culturala a orasului.

Limba si Religie
Cele patru limbi oficiale ale Singapore sunt engleza, chineza mandarina, malay si tamilul. Cu toate acestea, datorita diversitatii populatiei, se vorbesc multe alte limbi in mod obisnuit. Din punct de vedere religios, diverse credinte precum budismul, islamul, crestinismul, hinduismul si altele sunt practicate liber in Singapore.

Arhitectura si Atractii Turistice
Singapore este renumita pentru arhitectura sa impresionanta si pentru atractiile sale unice. Printre cele mai faimoase se numara Marina Bay Sands, cu piscina sa infinita de pe acoperis, Gradinile Botanice din Gardens by the Bay, Jurong Bird Park, Singapore Zoo, Sentosa Island si multe altele.

Mediu si Tehnologie
Singapore a facut eforturi semnificative pentru a deveni un oras ecologic, cu initiative precum inverzirea cladirilor, utilizarea eficienta a resurselor si dezvoltarea sustenabila. In plus, tehnologia joaca un rol major in viata de zi cu zi, cu un grad inalt de digitalizare in diferite sectoare.

Ce poti vizita in Singapore?
1. Marina Bay Sands este un complex iconic care include un hotel de lux, un cazinou, restaurante excelente si o terasa cu o piscina infinita spectaculoasa, de unde puteti admira panorama orasului.
2. Gardens by the Bay este un ansamblu uimitor de gradini futuriste, cu "Supertree Grove" si "Flower Dome", unde puteti explora o varietate impresionanta de plante si flori exotice.
3. Sentosa Island - O insula de divertisment care gazduieste plaje frumoase, parcuri tematice (cum ar fi Universal Studios Singapore), parcuri acvatice si o varietate de activitati de agrement.
4. Singapore Zoo si River Safari - Unul dintre cele mai renumite zoo-uri din lume, unde puteti vedea animale intr-un mediu care imita habitatul lor natural. River Safari se concentreaza pe animalele care traiesc in zonele acvatice.
5. Singapore Botanic Gardens - Un spatiu frumos amenajat si o gradina botanica UNESCO, care gazduieste o colectie diversa de plante si flori exotice.
6. Little India, Chinatown si Kampong Glam - Aceste cartiere va ofera o experienta autentica a diversitatii culturale din Singapore, cu strazi pline de magazine, temple, moschei si restaurante care reflecta traditiile locului.
7. Muzeul ArtScience - O combinatie inovatoare de arta si stiinta, acest muzeu gazduieste expozitii interactive si unicitate in ceea ce priveste experienta vizitatorilor.
8. National Gallery Singapore este un muzeu ce adaposteste o colectie impresionanta de arta asiatica si internationala, inclusiv lucrari semnificative din istoria artei moderne si contemporane.
9. Merlion Park - Parcul este gazda celebrei statui Merlion, o emblema a orasului, care combina capul unui leu cu trupul unui peste. De aici puteti avea o vedere frumoasa spre Marina Bay Sands.
10. Hawker Centers. Nu ratati ocazia de a gusta bucataria locala autentica in hawker centers, unde puteti incerca delicatese precum Hainanese Chicken Rice, Laksa, Char Kway Teow si multe altele.

Informatii de calatorie si documente necesare
Conform MAE, cetatenilor romani care intra pe teritoriul Republicii Singapore pentru turism, vizita, afaceri, activitati sportive, li se permite intrarea pe teritoriul acestui stat fara viza pentru o perioada de 90 de zile in decurs de 6 luni.
Atentie! Cele 90 de zile de sedere pot fi acumulate pe parcursul unei perioade de 180 de zile si doar dupa trecerea acestei perioade de timp (180 zile) poate fi permisa sederea pentru alte 90 de zile.
Pasaportul electronic sau temporar romanesc trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni la data iesirii din Republica Singapore. Aceasta conditie trebuie respectata si la deplasarea in celelalte state din regiune.
Perioada legala de sedere poate fi prelungita printr-o cerere adresata autoritatilor de imigrari din Republica Singapore. Pentru angajare in munca este necesara obtinerea, in prealabil, a unui permis de munca din partea Ministerului Muncii din Singapore. Permisul se obtine de catre angajatorul din Singapore.