Excursie Sinaia - Manastirea Caraiman | 1 zi - autocar | 2022

 
Transport
2022
 
24
persoana

 Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti - Ploiesti - Sinaia.

 Incepem ziua cu o oprire la Manastirea Sinaia, asezata la poalele masivului Bucegi si ctitorita intre anii 1690-1695, de catre spatarul Mihail Cantacuzino. Vechea biserică, construita in stil brancovenesc, pastreaza pana astazi în pridvor şi naos pictura realizata de Parvu Mutu Zugravul. In curtea vechii ma-nastiri, ridicata în anii 1690-1695, se afla, langa paraclisul din 1792, cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru al Romaniei în perioada Primului Război Mondial. In curtea noua a manastirii a fost inaltata in anii 1842-1846 biserica inchinata Sf. Treimi, din piatra si caramida prin grija staretilor loasaf şi Paisie.

 Continuam spre Castelul Peles, unul dintre cele mai cunoscute si frumoase castele din România, un loc incarcat de istorie si revolutionar la vremea sa, fiind primul castel complet electrificat din Europa. Unul dintre cele mai impresionante castele din Romania, Peles atrage anual sute de mii de turisti, fiind construit pe domeniul regal de la Sinaia, într-un loc cu peisaje minunate, departe de zarva statiunii montane. Terenul pentru realizarea edificiului a fost achizitionat de principele Carol în anul 1872 din bani personali, dupa ce acesta s-a indragostit de magnificul peisaj montan din zona.

Intram pe Poteca Regala, o alee pietruita inconjurata de padure pentru un scurt traseu turistic catre Poiana Stanii, locul perfect de relaxare, plin de verdeata si cu o vedere superba spre muntii Bucegi, dar si asupra localitatiilor Busteni, Poiana tapului si Sinaia. Pentru cei care se incumeta sa urce, nu trebuie sa rateze Stancile Franz Joseph, Pestera Bogdan, Schitul si Stancile Sfintei Ana, care se afla in apropierea poienii.

 Incheiem programul nostru cu Manastirea Caraiman, o impozanta ctitorie ortodoxa aflata la poalele masivului cu acelasi nume. Crucea de pe Caraiman parca strajuieste poteca ce duce pasii pelerinilor spre manastire. Mergand spre telecabina din Busteni, la un moment dat, pe partea stanga, un indicator si o icoana arata poteca, cu dale de piatra pe alocuri, ce duc spre manastire. In mijlocul ei se afla un brad retezat de furtuna, in care s-a gasit chipul

 Maicii Domnului, brad ce are forma unui policandru urias. In varful acestuia exista o cruce alba ce se aprinde la lasarea serii, o data cu iluminatul public al orasului Busteni. verdeata si cu o vedere superba spre muntii Bucegi, dar si asupra localitatiilor Busteni, Poiana tapului si Sinaia. Pentru cei care se incumeta sa urce, nu trebuie sa rateze Stancile Franz Joseph, Pestera Bogdan, Schitul si Stancile Sfintei Ana, care se afla in apropierea poienii.

 Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

 

 

 

 

- Transport cu autocar clasificat;
- Vizitele mentionate in program(nu includ bilete de intrare);
- Insotitor de grup din partea agentiei;

 

 

Solicita oferta

Sunt de acord cu termenii si conditiile GDPR.