Seychelles

Seychelles in Toata Splendoarea Sa

Seychelles este o tara insulara situata in Oceanul Indian, la est de coasta Africii, in apropierea insulelor Madagascar si Mauritius.

Seychelles este compusa din aproximativ 115 insule, dintre care cateva sunt populate, iar altele sunt nelocuite. Insula Mahé este cea mai mare si cea mai dens populata, urmata de insulele Praslin si La Digue. Peisajele din Seychelles sunt caracterizate de plaje cu nisip alb, ape cristaline, stanci granitice masive si peisaje tropicale. Victoria este capitala si cel mai mare oras din Seychelles. Se afla pe insula principala, Mahé.

Limba oficiala a Seychelles este limba creola seychelleza, dar engleza si franceza sunt, de asemenea, larg vorbite si intelese, in special in contexte oficiale si turistice.

Seychelles are o populatie relativ mica, cu aproximativ 98.000 de locuitori în 2022. Etnic, populatia este diversificata, cu influente africane, asiatice si europene.

Economia din Seychelles este bazata pe turism, pescuit si industria offshore. Turismul este o sursa majora de venit, datorita frumusetii naturale a insulelor, inclusiv recifele de corali si parcurile nationale. Tara este cunoscuta pentru luxul si exclusivitatea oferite turistilor.

Cultura este diversificata si influentata de amestecul etnic al populatiei sale. Muzica si dansurile creole sunt importante in cultura locala, iar festivaluri precum Carnavalul International de la Victoria sunt evenimente semnificative.

Biodiversitatea este renumită pentru bogatia sa. Insulele ofera o casa pentru numeroase specii de plante si animale endemice, inclusiv cocosi de mare, broaste tțestoase gigant si pasari rare. Climatul este tropical cu temperaturi constante pe tot parcursul anului. Sezonul ploios si sezonul uscat sunt cele doua sezoane principale, iar temperaturile medii variaza intre 24°C și 30°C.

Gastronomia seychelleza se concentreaza pe ingrediente proaspete, precum fructe de mare, legume tropicale si condimente aromate. Fructele de mare proaspete sunt o parte centrala a bucatariei seychelleze. Pestele, crevetii, calamarul, caracatita si crabul sunt adesea preparate in diverse moduri, inclusiv pe gratar, in curry etc. Bouillon Blanc este o supa traditionala seychelleza preparata cu peste sau fructe de mare, precum si cu legume si condimente. Este un fel de mancare reconfortant si sanatos.  Poftitele (snacks) locale pot include diverse gustari, cum ar fi samosa (pufuleti umpluti cu carne sau legume) sau boudin (carnati condimentati).
Apa de cocos si sucurile proaspete de fructe tropicale sunt bauturile preferate in Seychelles. De asemenea, puteti incerca berea locala Seybrew sau rumul seychellez.

Ce poti vizita in Seychelles?
1. Plaje spectaculoase: Seychelles este faimoasa pentru plajele sale cu nisip alb si ape cristaline. Printre cele mai cunoscute plaje se numara Anse Lazio, Anse Source d'Argent, Anse Georgette și Anse Intendance.
2. Parcuri nationale: Vizitati Parcul National Morne Seychellois pe insula Mahé sau Parcul National Vallée de Mai pe insula Praslin pentru a explora peisaje tropicale, paduri luxuriante si fauna exotica.
3. Observarea pasarilor: Seychelles este o destinatie excelenta pentru observarea pasarilor. Insulele ofera habitat pentru multe specii de pasari, inclusiv cocosi de mare si stilturi.
4. Scufundari si snorkeling: Recifurile de corali din Seychelles sunt ideale pentru scufundari si snorkeling. Aici veti putea admira o lume subacvatica bogata in biodiversitate, inclusiv pesti colorati si broaste testoase.
5. Tururi cu barca: Luati o excursie cu barca sau cu catamaranul pentru a explora insulele mai mici din arhipelag, cum ar fi La Digue, Curieuse si Cousin. Puteti face plaja, snorkeling si observarea animalelor salbatice.
6. Calatorii cu elicopterul: Pentru o perspectiva panoramica uimitoare asupra insulelor Seychelles, puteti opta pentru o calatorie cu elicopterul. Veti avea ocazia sa admirati privelisti incredibile deasupra insulelor si oceanului.
7. Cultura si istorie: Vizitati capitala Victoria pentru a explora pietele locale, muzeele si locurile istorice, cum ar fi ceasul Big Ben din Seychelles si templele hinduse.
8. Gastronomie: Bucurati-va de bucataria seychelleza, care include fructe de mare proaspete, curry-uri aromate si placinte delicioase. Nu ratati mancaruri locale precum "bouillon blanc" si "ladob."
9. Festivaluri locale: Daca aveti ocazia, participati la unul dintre festivalurile locale, cum ar fi Carnavalul International de la Victoria, care are loc in februarie, si care ofera muzica, dansuri si parade.
10. Activitati sportive: Seychelles ofera o varietate de activitati sportive, cum ar fi pescuitul in largul marii, golf, trekking si vaslit.

Informatii de calatorie si documente necesare
Vizitatorii trebuie sa prezinte autorizatia medicala de calatorie, formularul fiind disponibil la pagina de internet: https://seychelles.govtas.com/.
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Insulelor Seychelles pentru o perioada de 90 de zile.

Pentru mai multe detalii vă rugăm consultați linkul: https://www.mae.ro/travel-conditions/12441