REGULI GENERALE - modalitati reprogramare sejururi Bulgaria

(update 06.04.2020)

 

Stimati parteneri,

 Va multumim pentru eforturile pe care le faceti impreuna cu noi in mentinerea rezervarilor facute in sistemul www.paradise.ro si va asiguram ca intelegem cat de  mari sunt acestea.  Practic, reprogramarea sejururilor este singura solutie care ne mai poate tine intr-un echilibru la acest moment pe noi toti – ca lucratori ai  agentiilor de turism.

 

 Pentru o mai clara si mai buna modalitate de lucru si comunicare referitoare la  aceste reprogramari de sejururi, in contextul actual va informam ca:

**Reprogramările sejururilor se pot face DOAR pe același tip de serviciu, pe același furnizor/ hotel  (în funcție de disponibilitate) și pentru aceiasi turisti.

**Reprogramarea sejururilor se face cu consimțământul turistului/ agentiei partenere (care are in scris consimtamantul turistuli), transmis în scris prin e-mail.

**Reprogramarea sejururilor este singura soluție viabilă în acest moment, datorită faptului că s-au făcut deja comenzi și plăți către furnizori – atat plati in avans pentru sejururile cu EB cat si plati in avans pentru garantarea camerelor. Totodata, pentru rezervarea sejururilor initiale avem deja costuri salariale pentru angajatii PTA care au procesat rezervarile initiale, care au muncit la productia si gestionarea produselor PTA, costuri cu contabilitatea care a facut toate verificarile financiare ale acestor rezervari,  costuri de marketing pentru produsele PTA, costuri ale website-ului www.paradise.ro  si a sistemelor informatice si platformelor folosite pentru caile de rezervare ale sejururilor initiale, taxe (TVA, impozite, etc) aferente care deja au fost platite si care in continuare curg, etc...

În cazurile -  speram cat mai rare – in care reprogramarea sejurului nu este confirmată de turiști în termenul acordat (vezi mai jos), PTA va putea anula pachetul de servicii, iar sumele achitate nu vor putea fi returnate decât dacă și în măsura în care vor putea fi recuperate de la furnizori, fara vreo garantie ca se vor recupera in totalitate, la randul lor furnizorii avand costuri pentru pregatirea sejururilor rezervate initial de turisti.

  Referitor la toate sejururile/pachetele rezervate pentru anul 2020, indiferent de data plecării, dorim să reiterăm faptul că serviciile turistice rezervate au fost preplătite de agenția noastră furnizorilor (parțial sau integral, în funcție de data de plecare si de conditiile fiecarui furnizor), aceasta fiind practica internațională, conform contractelor încheiate.

Totodată, vă punem la dispoziție comunicatul și recomandările formulate de Autoritatea Nationala pt Protectia Consumatorilor cu privire la modul de acțiune și de comunicare cu turiștii >> link

** Pentru turistii/agentiile partenere restanti (e) care nu au achitat integral sejururile cu facturi scadente la data de 29.02.2020 , acestia nu vor mai beneficia de tarifele preferentiale cu EB la 29.02.2020, data scadenta de plata nefiind respectata de catre acestia.

**Pentru sejururile cu check-in in perioada 16.03 - 31.05.2020

Turistii beneficiază de reprogramare gratuită în condițiile în care își exprimă opțiunea în termen de 5 zile calendaristice de când le-au fost prezentate noile variante de catre agentii PTA (termenul este valabil si in cazul agentiilor partenere). Atentie – pentru ALBENA, White Lagoon – rezervarile pt Paste si 1 Mai pot fi modificate numai pana la data de 15.04.2020. Consultati va rugam: https://www.paradise.ro/informare-paste-1-mai-albena/

Reprogramările se pot face pentru noi sejururi cu  plecări în perioada iunie 2020 - mai 2021, in masura disponibilitatilor si deciziilor/conditiilor impuse de fiecare furnizor/ hotelier in parte. Fiecare caz se va trata personalizat.

**Pentru sejururi cu check-in după 01.06.2020

Contractele se derulează normal in masura in care situatia revine la o stare normala, iar noile scadențe de plată pt rezervarile cu EB de vara au fost prelungite cu acordul furnizorilor astfel:

 

·         Pt celelalte statiuni din Bulgaria, in functie de negocierile actuale pe care le avem cu furnizorii/ hotelierii in unele cazuri s-au acordat prelungiri ale platilor rezervarilor cu EB la 31.03 pana la data de 30.04.2020, in alte cazuri nu s-au acordat sau suntem inca in negocieri. Pentru detalii, contactati-ne!

Depășirea acestor noi scadențe va conduce la anularea contractelor cu turistii și la pierderea avansurilor deja achitate.

In aceasta grea perioada, putem intelege totusi dorinta anumitor clienti de a -si reprograma sejururile de vara si vom facem totul pentru a ii sprijini in a le gasi variante de reprogramare. Asadar, daca vor exista astfel de turisti, acestia vor putea face cerere de reprogramare a sejururilor de vara DOAR dupa data de 31.05.2020 pt alte statiuni decat Albena, iar pt Albena – pana la data de 29.04.2020. Aceste tipuri de cereri vor putea fi reprogramate in functie de disponibilitatile si conditiile fiecarui furnizor/hotelier.

** Pentru toate sejururile, cu check-in pana la data de 31.05.2020:

În cazul in care turistul, din orice cauză personală, nu poate stabili în momentul acesta data de reprogramare , poate opta pentru voucher deschis, cu condiția de a transmite această intenție în scris prin e-mail (turistul sau agentia partenera PTA), până la data de 15.04.2020.

Voucherul deschis transformă suma deja achitata într-un credit ce poate fi folosit pe același tip de serviciu, pe același furnizor/ hotel  (în funcție de disponibilitate) și pentru aceiasi turisti si este valabil până la 10.10.2021.

Voucherul se poate aplica doar pentru destinațiile în care furnizorul acceptă ca sumele plătite în numele turistului să fie transformate în credit deschis pentru rezervări noi.

Pentru emiterea voucherului deschis se va reține o taxă din avansul deja achitat, de 25 euro / camera reprogramata deschis. Voucherul va avea valoarea sumei achitate minus 25 euro/ camera.

**Pentru toate sejururile, indiferent de check-in - in cazul în care totuși turistul solicită anulare si isi asuma penalizarile furnizorului:

În cazul în care turistul dorește anulare, la cererea scrisa a turistului/ agentiei partenere rezervarea se va anula si se va retine din suma achitata penalizarea hotelului + 25 euro/ camera. Restul sumei ramase va fi returnat in masura in care o vom primi de la furnizor.

Deoarece ne aflam in stare de forta majora, suntem in imposibilitatea de a returna sumele achitate.

Rugam turistii dumneavoastra sa ia in considerare că obligația dumneavoastra si a PTA (ca furnizor al dvs) de a opera rezervările în numele turistului a fost îndeplinită și că noi impreuna cu dvs am suportat din comisionul aferent acestor rezervari toate costurile generate de acestea. Totodată, sumele aferente acestor rezervari au fost deja transmise către furnizorii PTA, pentru a confirma serviciile comandate de turisti. Pentru recuperarea lor ne așteptăm la procese de lungă durată, în instanțe de judecată, cu chemarea în garanție a furnizorilor printr-o procedură internațională, în care fiecare parte va invoca forța majoră pentru exonerarea de răspundere, ceea ce va face foarte dificilă recuperarea sumelor deja achitate.

Va rugam asadar să ne unim fortele pentru a reprograma sejururile turistilor cu acordul furnizorilor/hotelierilor pentru a reduce riscul de a pierde sumele deja achitate.

Informatii in permanenta actualizare despre perioada de Paste si 1 Mai veti gasi pe www.paradise.ro la:  https://www.paradise.ro/hoteluri-bulgaria-covid-19/ precum si in fiecare rezervare la sectiunea comentarii.

Multumindu-va pentru tot, ramanem impreuna verigile aceluiasi lant si impreuna vom reusi sa infruntam aceasta dificila perioada.

 

Cu respect si apreciere,

Echipa Paradise Travel Agency