MAURITIUS

VACANTA IN PARADISUL EXOTIC

Mauritius este o insula situata in Oceanul Indian, in apropierea coastei estice a Africii. Insula este inconjurata de recife de corali, ceea ce o face o destinatie populara pentru snorkeling si scufundari. Capitala si cel mai mare oras al insulei este Port Louis.

Cultura si populatie
Populatia Mauritiusului este foarte diversificata, fiind compusa din diferite grupuri etnice, inclusiv indieni, africani, creoli si chinezi. Acest amestec etnic a influentat cultura si bucataria insulei, care este extrem de variata si delicioasa.

Gatronomie
Bucataria mauritiana este influenta din diferite culturi, reflectand diversitatea etnica a populatiei insulei. Printre mancarurile populare din Mauritius enumeram: Curry Mauritian, Roti, Dholl Puri, Gateaux Piments, etc.

Natura si Biodiversitate
Mauritius gazduieste mai multe specii unice de plante si animale datorita izolarii sale geografice. Din pacate, multe dintre aceste specii au devenit amenintate sau chiar disparute din cauza activitatilor umane.

Turism
Mauritius este o destinatie turistica populara, oferind plaje exotice, lagune cristaline, gradini botanice, parcuri nationale si o serie de sporturi nautice. Insula este cunoscuta pentru luxul si serviciile excelente ale resorturilor sale.

Ce poti vizita in Mauritius?
1. Plajele. Mauritius este faimos pentru plajele sale cu nisip alb si ape cristaline. Plaja Belle Mare, Plaja Flic en Flac si Plaja Trou aux Biches sunt doar cateva exemple.
2. Gradina Botanica Pamplemousses - cunoscuta si sub numele de Gradina Botanica Sir Seewoosagur Ramgoolam, aceasta gradina este cea mai veche din emisfera sudica si adaposteste o colectie impresionanta de plante exotice si endemice, inclusiv plante gigantice de apa si palmieri raritari.
3. Insula Ile aux Cerfs. Aceasta insula de mici dimensiuni este cunoscuta pentru plajele sale superbe, sporturile nautice si terenurile de golf de inalta calitate.
4. Insula Île aux Aigrettes este un rezervor natural care serveste ca habitat pentru specii rare de plante si animale, inclusiv testoase gigant Aldabra si pasari endemice.
5. Cascada Chamarel este o cascada impresionanta se varsa intr-o vale spectaculoasa si este inconjurata de peisaje pitoresti.
6. Vulcanul Trou aux Cerfs este un vulcan inactiv ce ofera o priveliste panoramica asupra insulei Mauritius si a imprejurimilor.
7. Muzeul National al Mauritiusului este un muzeu ce ofera o privire de ansamblu asupra istoriei si culturii Mauritiusului, prezentand exponate care variaza de la artefacte istorice pana la expozitii despre viata marinarilor.
8. Capitala Port Louis. In capitala, puteti explora pietele colorate, cum ar fi piata centrala si piata de textile, dar si vizita diverse atractii, precum Cazinoul Caudan Waterfront si Catedrala Saint Louis.

Informatii de calatorie si documente necesare
Conform MAE, cetatenii romani pot intra pe teritoriul acestei tari in baza pasaportului valabil(minim 6 luni), fara a fi necesara viza, pentru o perioada de 90 de zile intr-un interval de 6 luni.
Cu toate acestea, va recomandam ca, inaintea calatoriei sa solicitati informatii suplimentare cu privire la conditiile de intrare in Mauritius la ambasada acestui stat la Paris (date de contact: adresa 127 Rue de Tocqueville 75017, telefoane: local 0142273019, international 0033142273019, e-mail [email protected]).