Maldive

Perla Oceanului Indian

Maldive este o destinatie exotica situata in Oceanul Indian, in apropierea peninsulei Indiene, si este compusa dintr-un grup de peste 1.000 de insule si atoli. Este renumita pentru faptul ca are cea mai scazuta altitudine medie din lume, cu putin peste 1,5 metri deasupra nivelului marii. Acest lucru o face extrem de vulnerabila la cresterea nivelului marii cauzata de schimbarile climatice.

Religie: Islamul este religia dominanta in Maldive, iar tara este in mod oficial o republica islamica. Maldivienii sunt musulmani suniti si religia joaca un rol important in viata lor de zi cu zi. Moscheile sunt elemente centrale ale comunitatilor locale, iar rugaciunile zilnice si obiceiurile religioase sunt respectate in mod riguros.

Limba oficiala din Maldive este dhivehi, care este o limba dravidianacu influente arabe. Engleza este, de asemenea, larg vorbita in special in industria turismului.

Artizanatul in Maldive include confectionarea diverselor obiecte din nuca de cocos, precum cosuri si obiecte de uz casnic, precum si sculpturi in lemn si bijuterii traditionale. Aceste produse pot fi gasite in pietele locale si sunt deseori populare suveniruri pentru turisti.

Costumul traditional maldivian este numit "libas." Acesta este alcatuit dintr-un sarong pentru barbati si o rochie pentru femei, ambele fiind confectionate în culori vibrante si motive traditionale.

Gastronomia din Maldive este influentata in mare masura de mediul maritim bogat in resurse si de cultura, cu o accentuare deosebita pe peste si fructe de mare proaspete. Mas Huni: Este un fel de mancare traditional maldivian, care consta in peste tocat fin (de obicei, ton), amestecat cu nuca de cocos rasa, ceapa si condimente precum chili si lamaie. Se serveste de obicei cu chiftele de orez si paine plata numita "roshi". O bautura traditională din Maldive este "raa," care este un alcool de orez fermentat.

Ce poti vizita in Maldive?
1. Scufundari si snorkeling: Maldivele este un paradis pentru iubitorii de activitati subacvatice. Recifele de corali bogate in biodiversitate gazduiesc o varietate uimitoare de vietuitoare marine, inclusiv pesti colorati, rechini, broaste testoase etc. Numeroase statiuni ofera excursii de scufundari si snorkeling, iar multe dintre ele au scoli de scufundari pentru incepatori.
2. Excursii cu barca: Poti lua o excursie cu barca pentru a explora diferite insule, a admira delfinii salbatici sau pentru a te bucura de un romantic apus de soare pe apa. Exista si optiuni de pescuit sportiv pentru cei pasionati de pescuit.
3. Relaxare pe plaja: Cu plaje cu nisip fin si ape linistite, Maldivele este un loc minunat pentru relaxare si bronzat. Multe statiuni au plaje private pentru o experienta mai intima si privata.
4. Insulele locale: Poti explora si experimenta viata locala pe insulele populate din Maldive. Unele insule au piete locale, muzee si obiective culturale care iti ofera o perspectiva asupra vietii cotidiene a locuitorilor.
5. Parcuri nationale marine: Maldive are cateva parcuri nationale marine, cum ar fi Parcul National Marino Alifu Dhaalu, unde poti vedea vietuitoare marine protejate si recife de corali intacte.
6. Excursii in atolii: Fiecare atoll din Maldive are peisaje unice si plaje izolate. Poti face excursii in diferite atolii pentru a explora diversitatea peisajelor.
7. Spa-uri de lux: Multe statiuni din Maldive ofera spa-uri de lux, unde poti experimenta tratamente de relaxare si wellness, inclusiv masaje traditionale cu uleiuri aromatice.
8. Cultura locala: Participarea la evenimente culturale locale, cum ar fi dansurile traditionale si cantecele, poate oferi o experienta autentica a culturii maldiviene.

Informatii de calatorie si documente necesare
Pentru cetăţenii români care se deplasează în Republica Maldive este necesară obţinerea vizei de intrare.
Vizele turistice se obțin pentru o perioada de cel mult 30 de zile direct de la punctele de trecere a frontierei (port, aeroport). Pentru acest tip de viză sunt necesare următoarele:
1. pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii
2. dovada continuării călătoriei după șederea în Maldive (ex. bilet avion);
3. dovada mijloacelor financiare (100+50 USD / zi) sau rezervarea confirmată la o unitate de cazare din Maldive.

Pentru mai multe detalii vă rugăm consultați linkul: https://www.mae.ro/