MADEIRA

VACANTA PE INSULA FLORILOR

Madeira este una dintre cele doua insule principale ale arhipelagului Madeira, cealalta fiind Porto Santo. Insula este de origine vulcanica si are un relief variat, cu munti spectaculosi, vai adanci, cascade si plaje frumoase.

Madeira este un paradis natural pentru cei care cauta peisaje spectaculoase, aventura in aer liber si experiente autentice. Datorita combinatiei sale unice de natura, cultura si climat bland, Madeira este o destinatie atractiva pentru turistii de toate varstele.

Clima
Madeira are un climat subtropical, cu temperaturi blande pe tot parcursul anului. Acest climat favorabil face din Madeira o destinatie potrivita pentru vizitare in orice moment al anului.

Natura si peisaje
Insula este renumita pentru peisajele sale frumoase. Muntii sunt acoperiti cu vegetatie exuberanta, iar vaile sunt pline de gradini infloritoare si terase agricole. Exista numeroase trasee de drumetii si trasee pentru iubitorii de natura, care ofera vederi panoramice uimitoare.

Cultura si gastronomie
Cultura madeireza reflecta istoria insulei, cu influente portugheze si africane. Bucataria locala include multe preparate pe baza de peste si fructe de mare. De asemenea, Madeira este renumita pentru vinul sau dulce si parfumat, numit "vinho da Madeira".

Evenimente si festivaluri
Insula gazduieste numeroase festivaluri si evenimente culturale pe tot parcursul anului. Cel mai mare festival este "Festa da Flor" (Festivalul Florilor), care are loc in primavara si celebreaza frumusetea si diversitatea florilor locale.

Ce poti vizita in Madeira?
1. Funchal - Capitala Madeirei este un oras fermecator cu o combinatie de arhitectura traditionala si elemente moderne. Poti vizita Catedrala Funchal, precum si diverse muzee, inclusiv Muzeul de Arta Sacra si Muzeul CR7, dedicat celebrului fotbalist Cristiano Ronaldo.
2. Gradina Botanica Madeira. Aceasta gradina spectaculoasa gazduiește o colectie impresionanta de plante exotice si endemice. Este un loc excelent pentru a te bucura de culorile si aromele florilor.
3. Pico Ruivo este cel mai inalt varf din Madeira, Pico Ruivo, ofera panorame impresionante asupra insulei si a coastei. Poti ajunge aici pe trasee de drumetii, precum cel de la Pico do Arieiro.
4. Pico do Arieiro este al doilea cel mai inalt varf din Madeira, ofera vederi panoramice uimitoare asupra insulei si a inconjurimilor. Este o destinatie populara pentru drumetii.
5. Cabo Girão este o stanca impresionanta ce ofera o vedere de sus asupra apei si a peisajului inconjurator.
6. Parcul Natural Ribeiro Frio este un parc natural este faimos pentru cascadele sale si pentru posibilitatile de observare a pasarilor.
7. Praia Formosa - este una dintre cele mai mari plaje din Funchal, oferind nisip negru si o gama de facilitati pentru relaxare si sporturi nautice.
8. Observarea balenelor si delfinilor este una dintre activitatile de neratat daca ajungi in Madeira. In apele din jurul Madeirei traiesc diverse specii de balene si delfini. Exista excursii organizate pentru a observa aceste mamifere marine in habitatul lor natural.
9. Santana este o localitate pitoreasca situata in partea de nord-estica a insulei Madeira. Este renumita pentru casele sale traditionale, numite "casas de colmo" sau "case cu acoperis de paie", care sunt caracteristice pentru aceasta zona.

Informatii de calatorie si documente necesare
Conform MAE, cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Madeira. Intrarea este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.