KENYA

DE LA SAFARI LA PLAJELE CU NISIP FIN

Kenya este o tara situata in partea de est a Africii ce este cunoscuta pentru diversitatea sa geografica, culturala si fauna salbatica impresionanta.

Orase importante
Capitala Kenyei este Nairobi, care este si cel mai mare oras al tarii. Mombasa este cel mai mare port al tarii si un important centru comercial. Alte orase notabile includ Kisumu si Nakuru.

Cultura si populatie
Kenya are o populatie diversificata etnic si cultural. Grupurile etnice notabile includ Kikuyu, Luo, Luhya si Kamba. Limba oficiala este swahili, iar engleza este, de asemenea, larg vorbita. Cultura traditionala, muzica si dansurile tribale sunt aspecte importante ale vietii in Kenya.

Gatronomie
Gastronomia din Kenya reflecta diversitatea etnica a populatiei si utilizeaza o varietate de ingrediente locale pentru a crea feluri de mancare unice și gustoase Chapati, Pilau, Ugali sau Nyama Choma.

Turism
Kenya este o destinație turistica importanta, atragand vizitatori din intreaga lume datorita frumusetii naturale si a faunei salbatice. Safari-urile in parcurile nationale si rezervatiile sunt activitati populare pentru turisti.
Kenya este renumita si pentru varietatea sa de peisaje, de la campii la munti inalti si plaje cu nisip fin.

Ce poti vizita in Kenya?
1. Parcul National Maasai Mara - este unul dintre parcurile nationale celebre din Kenya, cunoscut pentru migratia anuala a animalelor, inclusiv a girafelor, zebrelor si antilopelor, care calatoresc din Serengeti in Maasai Mara.

2. Parcul National Amboseli este cunoscut pentru privelistea iconica a elefantilor africani pe fundalul Muntelui Kilimanjaro.
3. Parcul National Tsavo - divizat in Tsavo East si Tsavo West, acesta este unul dintre cele mai mari parcuri nationale din lume si găzduieste o varietate impresionanta de animale salbatice si peisaje uimitoare.
4. Insula Lamu face parte din Arhipelagul cu acelasi nume si este cunoscuta pentru arhitectura sa swahili traditionala, strazile inguste si atmosfera relaxanta.
5. Plajele din Mombasa - Mombasa ofera turistilor o serie de plaje frumoase cu ape limpezi si diverse activitati, inclusiv scufundari si snorkeling.
6. Lacul Nakuru - situat in Parcul National Lacul Nakuru, acest lac sarat este faimos pentru populatia sa de flamingo roz.
7. Muntele Kenya - al doilea cel mai inalt varf din Africa, Muntele Kenya ofera oportunitati pentru trekking si alpinism.

Informatii de calatorie si documente necesare
Conform MAE, incepand cu data de 1 ianuarie 2021, cetatenii romani care doresc as calatoreasca in Kenya trebuie sa aplice online, anterior calatoriei, pe paginile de internet http://account.ecitizen.go.ke/register, www.evisa.go.ke in vederea obtinerii in prealabil a vizei electronice kenyene. Nu se mai emit vize la sosirea in acest stat.
Se recomanda aplicarea pentru viza cu cel putin 10 zile lucratoare inaintea datei preconizate de intrare pe teritoriul Kenyei.

Exista urmatoarele tipuri de vize:
• Viza cu o singura intrare – “Single Journey Visa (Business or Tourism)”, costul acestui tip de viza este de 50 USD. In functie de necesitati, se poate solicita o viza turistica cu multiple intrari, cu o valabilitate de 90 de zile.
• Viza de tranzit – “Transit Visa” permite intrarea pe teritoriul Kenyei pentru maximum 3 zile, iar costul acestui tip de viza este de 20 USD.
• Viza cu multiple intrari – „Multiple Entry Visa (Tourism/Visitor/Business)”, costul acestei vize este de 100 USD.
• Viza Est Africana – “East Africa Tourist Visa” permite intrarea pe teritoriul Kenyei, Ugandei si Rwandei, ori de cate ori este necesar, este valabila 90 de zile, cu intrari multiple, iar costul acestui tip de viza este de 100 USD.
• Viza diplomatica – “Diplomatic/Courtesy Visa”, este destinata posesorilor de paşapoarte diplomatice si de serviciu care calatoresc in Kenya, in interes de serviciu, iar viza se acorda gratuit.
Pasaportul trebuie sa fie valabil pentru o perioada de cel putin 6 luni, anterior intrarii in acest stat.