Tunisia

Explorand Frumusetea si Aromele Tunisiei

Tunisia este o tara situata in partea de nord a Africii, pe coasta de est a Marii Mediterane. Este cunoscuta pentru plajele sale frumoase, istoria sa bogata si amestecul de culturi si civilizatii.

Capitala si Limba: Capitala Tunisiei este Tunis, iar limba oficiala este araba. Franceza este, de asemenea, larg vorbita si utilizata in educatie si afaceri.

Istorie: Tunisia are o istorie indelungata si fascinanta. A fost locuita de triburile berbere si a fost sub stapanirea cartaginezilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, arabilor si otomanilor. Tunisia a dobandit independenta de sub stapanirea franceza in 1956.

Cultura tunisiana este influentata de numeroasele civilizatii care au dominat tara de-a lungul istoriei. Aceasta include arta, muzica, dans si gastronomie bogata. Muzica traditională tunisiana, precum mawwal si malouf, este renumita.

Gastronomia tunisiana este diversificata si picanta. Preparatele includ couscous, tagine, brik (placinta prajita), si diverse feluri de mancare cu influente mediteraneene si nord-africane.

Religie: Islamul este religia predominanta in Tunisia, iar tara are multe moschei si monumente religioase, cum ar fi Manastirea Zitouna din Tunis.

Ce poti vizita in Tunisia?
1. Cartagina: Cartagina este un sit arheologic important si un oras antic cu o istorie impresionanta. Aici puteti vizita ruinele vechiului oras, precum si Muzeul National al Cartaginei, care gazduieste artefacte si exponate fascinante.
2. Tunis: Capitala Tunisiei, Tunis, ofera o combinatie de istorie si modernitate. Vizitati Medina Tunisului, o lume labirintica de strazi inguste, suq-uri (piete), si monumente istorice, cum ar fi Manastirea Zitouna si Bab el Bhar (Poarta Marii).
3. Sidi Bou Said: Acest pitoresc oras de coasta este cunoscut pentru casele sale albe si albastre, cu usi si ferestre de lemn pictate in albastru electric. Este un loc minunat pentru plimbari si pentru a admira vederea panoramica la Marea Mediterana.
4. Hammamet: Aceasta statiune de pe coasta de est a Tunisiei este renumita pentru plajele sale frumoase si pentru Medina Hammamet, care gazduieste magazine, restaurante si targuri de suveniruri.
5. Sousse: Sousse este un alt oras de coasta cu o Medina bine conservata si cu atractii precum Ribat (o cetate islamica) si Muzeul Arheologic.
6. Monastir: Aici puteti vizita Mausoleul lui Habib Bourguiba, primul presedinte al Tunisiei, si Fortul Ribat, care ofera vedere panoramica la oras.
7. Desertul Sahara: In partea de sud a Tunisiei, veti gasi oportunitati pentru excursii in desert, cum ar fi plimbari cu camile si drumetii pentru a explora peisajele spectaculare ale desertului.
8. Oazele din sud: In zona sahariana, veti descoperi oaze pitoresti, cum ar fi Oaza Tozeur si Oaza Chebika, unde puteti admira palmieri si izvoare de apa dulce în mijlocul desertului.
9. Parcul National Ichkeul: Acest parc national protejeaza un important ecosistem de lagune si mlastini, si este o zona importanta pentru observarea pasarilor.
10. Festivaluri si Evenimente: Daca sunteti norocos, puteti lua parte la festivaluri locale si evenimente culturale care celebreaza muzica, dansul si gastronomia tunisiana.

Informatii de calatorie si documente necesare
Cetatenii romani sunt exceptati de la obligativitatea obtinerii vizei, indiferent de tipul de pasaport utilizat, pentru o perioada legala de sedere de pana la 90 de zile.
Pentru informatii suplimentare cu privire la conditiile de intrare si regimul de sedere in Tunisia, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de catre Ambasada Republicii Tunisia din Romania: str. Clucerului nr. 48, sector 1, Bucuresti, telefon: (0040-21) 210 11 97; 210 13 44, fax: (0040-21)210 11 14, e-mail: [email protected]; [email protected]