Sibiu

Craciun in Capitala Culturala Europeana a anului 2007

3
 
Transportation
Perioada: 24.12.2020 - 27.12.2020
Oferta Speciala
De la:
323
308
persoana / sejur 3 nopti

ZIUA 1  BUCURESTI - COZIA - SIBIU (cca. 280 km)
     Plecare la 06:00 din parcarea Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Continuam spre Sibiu, unde parcurgem turul pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) ce gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una din cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, ce pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoratiunile), Casa Lutsch, construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (pt. a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia din proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in atil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). Cazare si cina la Hotel Horeum (sau similar).

ZIUA 2  SIBIU - MEDIAS - BIERTAN - SIGHISOARA (cca. 185 km)
     Mic dejun. Timp liber in hotel, sau optional (75 lei/pers) excursie la Medias, oras care impreuna cu intreaga zona, este cunoscut pentru renumitele vinuri de Tarnave. Un oras extrem de pitoresc, in care se imbina armonios prezentul si trecutul, ne va incanta cu fortificatii medievale din care s-au conservat excelent Turnurile Trompetilor, al Croitorilor si Turnul Mariei, toate din Piata Castelului. Putem admira in apropiere si Scara acoperita, Casa Schuller si mai ales Biserica Evanghelica Sfanta Margareta, locul unde a fost inchis Vlad Tepes in 1476, dupa un conflict cu Matei Corvin. Continuam excursia optionala cu Biertan, una dintre cele mai bine fortificate cetati sasesti din Transilvania, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Vizitam biserica cetatii, construita in sec. al XVI-lea, in stil gotic tarziu, care mai pastreaza si astazi altarul impozant cu cele 28 de scene religioase pictate si amvonul. Ca o curiozitate, aici a functionat 300 de ani o “inchisoare” in care familiile ce intentionau sa divorteze erau inchise avand la dispozitie un singur pat, un scaun si o lingura, sotii fiind nevoiti sa imparta totul pana cand renuntau la divort.
     Urmeaza Sighisoara (obiectiv UNESCO), singura cetate medievala locuita din Europa de Est, construita pe doua “etaje”, unite prin Scara acoperita. Sus se afla Biserica din Deal si Vechea Scoala, iar la baza, zidurile si restul cladirilor. Zidul a fost construit in sec. XIV, cu o inaltime intre 4 si 14 metri, prevazut din loc in loc cu turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit simbolul orasului, fiind Turnul cu Ceas, cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii. Ne plimbam pe stradutele pitoresti incarcate de istorie, descoperind si casa in care s-a nascut faimosul Dracula. Seara revenim la hotel Horeum pentru cazare si cina traditionala de Craciun cu ceaun, gratar live, tuica fiarta si muzica (cu DJ). 

ZIUA 3  Abatia CARTA - BALEA Cascada - Castelul de lut Valea Zanelor (cca. 165 km)
     Dupa micul dejun, timp liber in hotel, sau optional (65 lei/pers) excursie la Carta, legata de numele lui Badea Cartan, cel care a facut celebru numele localitatii in Europa. Aici vizitam Abatia Cisterciana infiintata in sec. XIII, avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. Desfiintata de Matias Corvin in sec. XV, vechea abatie pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti. Excursia optionala continua pe Transfagarasan, pana la Balea Cascada, unde vom face o binemeritata pauza pentru fotografii. Ultima vizita a zilei este la Castelul de lut, un ansamblu de casute cu usi rotunjite si acoperisuri tuguiate, desprinse parca dintr-o lume fantastica a basmelor romanesti, intr-un peisaj cat se poate de rustic si cu un nume la fel de potrivit, din basme si el: Valea Zanelor. Intoarcere in Sibiu, unde vom vizita Muzeul Tehnicii Populare Astra din Dumbrava Sibiului, care prezinta peste 300 de cladiri (case traditionale, ateliere mestesugasesti, mori, carciumi, biserici, etc.) expuse pe 96 de hectare in jurul unui pitoresc lac. Seara suntem asteptati pentru cina si cazare la acelasi hotel Horeum din Sura Mare - Sibiu.

ZIUA 4 SIBIU - Man. SAMBATA - Cetatea FAGARAS - BUCURESTI (cca. 345 km)
     Mic dejun, Pornim spre Man. Sambata de Sus, ctitorie de la sf. sec. al XVII-lea a domnitorului martir, C-tin Brancoveanu. Un secol mai tarziu, habsburgii au daramat manastirea cu tunurile, reconstructia acesteia facandu-se abia in 1926. Continuam spre Fagaras, unde vizitam Cetatea construita in sec. XIV si transformata in castel fortificat in sec. XVI. Azi gazduieste Muzeul Tarii Fagarasului, ce cuprinde colectii de obiecte istorice, etnografice si de arta. Sosim la Bucuresti dupa ora 22.00, in functie de trafic si conditii meteo.

Transport cu autocar climatizat, clasificat
3 cazari cu Mic Dejun si 2 cine la Horeum Boutique Hotel 3*
Cina traditionala de Craciun, tuica fiarta si muzica (cu DJ)
Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA:
🚌 Bucuresti - ACADEMIA MILITARA - ora 06.00
🚌 Pitesti - PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)  - ora 07.00
🚌 Rm. Valcea - PETROM iesirea PASARELA NORD - 08.30

❌ Asigurare storno
❌ Vizitele optionale
❌ Intrari la obiective si ghizii locali
❌ Locuri preferentiale locuri autocar (primele 3 banchete)
❌ Taxa de oras la fiecare cazare (se achita cash de catre turisti)


❌ TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA:
🚌 Ploiesti - Petrom - Metro - 8 € /sens
🚌 Camoina - Casa BUCUR - popas Km 92 - 10 €/sens
🚌 Brasov- PETROM Calea Bucuresti - 14 €/sens
🚌 Constanta - Kaufland Bd.I.C.Bratianu - 14 €/sens
🚌 Craiova - Autogara Nord - 14 €/sens
🚌 Buzau - Mc Donald’s Unirea - 10 €/sens
🚌 Braila - Parcare Hotel Traian - 10 €/sens
🚌 Galati - Mc Donald’s - 10 €/sens
🚌 Focsani - Benzinaria LUKOIL Centru - 12 €/sens

     Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 15 lei/persoana;
In cazul unui grup mai mic de 30 pers. (25-29 persoane) se va achita un supliment de 30 lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

     In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurior de mai sus. In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului. Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

     OFERTA SAFE PRICE (TARIF STANDARD): 
Pentru achitarea unui avans de 30% din TARIFUL STANDARD la inscriere, diferenta de plata cu pana la 40 zile inainte de plecare. In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:
a) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu minim 30 de zile inainte de plecare).
b) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
c) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

     In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays.
     Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana.
     Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.


*Transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 - 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 

Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate, se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor
Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
Pentru calatorie este necesara cartea de identitate.

Solicita oferta

Sunt de acord cu termenii si conditiile rezervarii