Apuseni

Sarbatori in inima naturii

 
Transportation
Perioada: 23.12.2020 - 27.12.2020
Oferta Speciala
De la:
269
255
persoana / sejur 4 nopti

ZIUA 1 BUCURESTI - Man. COZIA - ALBA IULIA - CAMPENI - VARTOP (cca. 475 km)
     Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor. Strabatem cel mai lung defileu din tara, Valea Oltului, unde vizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Urmeaza Alba Iulia (dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios) - fortareata cu bastioane de tip Vauban, din sec. XVIII. Urmeaza Campeni, pe Valea Ariesului, capitala Tarii Motilor, cartierul general atat al iobagilor condusi de Horea, cat si al ostilor conduse de Avram Iancu si admiram statuia ecvestra a Craisorului Muntilor. Seara suntem asteptati cazare si cina la Hotel Cristalin (sau similar) in zona Vartop.

ZIUA 2 Pestera MEZIAD - Moara de apa ROSIA - Pestera cu cristale FARCU (cca. 165 km)
     Mic dejun. Timp liber in hotel, sau optional (65 lei/pers) excursie la la Pestera Meziad, una dintre cele mai vechi (1863) si lungi din tara (4750 m), monument al naturii si rezervatie speologica. Dimensiunile grandioase ale intrarii de 16 m inaltime, se mentin si in interior, galeriile atingand frecvent inaltimi de 20 - 30 m. Pestera a fost locuita inca din paleolitic, atat de Homo sapiens, cat si de Ursus spelaeus, iar in prezent gazduieste o importanta colonie de lilieci. In continuarea excursiei optionale vom admira o adevarata “uzina” din lemn - Moara de apa din Rosia, construita in secolul XIX si inca functionala, situata in apropiere de Pestera cu cristale din mina Farcu, o geoda descoperita accidental in 1987 prin intersectarea acesteia de catre o galerie de mina. Considerata o adevarata bijuterie, este de o frumusete ireala, datorita abundentei si marimii cristalelor, dar si a delicatelor stalactite de tip “macaroana” ce ajungeau pana la doi metri. Desi accesul in pestera a fost imediat oprit, aceasta a fost vandalizata de mineri. In 2012 a fost amenajata si deschisa publicului. Dupa amiaza revenim la Hotel Cristalin pentru cina de Ajun cu produse traditionale, tuica fiarta si colindatori.

ZIUA 3 Pestera URSILOR de la Chiscau (cca. 55 km)
     Dupa micul dejun, pornim spre Pestera Ursilor cu cele trei galerii deschise turistilor: Galeria Lumanarilor, Emil Racovita si Galeria Ursilor, unde vom admira in traseul de cca 500 m, adevarate minuni naturale. Dupa pranz revenim la Hotel Cristalin si cu speranta ca ne vom bucura de zapada, exploram partiile din apropiere. Ne intoarcem la hotel pentru masa traditionala de Craciun cu produse din ferma hotelului, colidatori, program artistic cu muzica si dansuri populare.

ZIUA 4 TEBEA - Muzeul AURULUI BRAD - DEVA - Cast. CORVINILOR (cca. 145 km)
     Mic dejun. Parasim Tara Motilor, nu inainte insa de a vizita Tebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani si circumferinta de 9 m si vom vizita mormantul lui Avram Iancu. In Brad vom vizita Muzeul Aurului, unic in lume prin faptul ca sunt prezentate exponate din aur nativ, care nu au fost niciodata prelucrate de vreun bijutier. Incheiem ziua la Castelul Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. Seara ne vom caza la un hotel din zona Hunedoara.

ZIUA 5 Biserica DENSUS - Ulpia Traiana SARMISEGETUSA - SIBIU - BUCURESTI (cca. 475 km)
     Mic dejun. Dimineata incepem vizita la Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Urmeaza Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitala a provinciei romane Dacia, situata la cca. 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioara a regatului dac. Se pot observa ruinele amfiteatrului, ale Templului zeitei Nemesis si ale Forului lui Traian.
     Ne deplasam apoi spre Sibiu, unde parcurgem turul pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, ce pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu sopul de a-I gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in atil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). Ajungem seara la Bucuresti, in functie de trafic si conditiile meteo.

Transport cu autocar climatizat, clasificat
4 cazari cu Mic Dejun + 2 cine + masa traditionala de Craciun la Hotel Cristalin Vartop
Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA:
🚌 Bucuresti - ACADEMIA MILITARA - ora 06.00
🚌 Pitesti - PETROM Pitesti Est (Podul Viilor) - ora 07.00
🚌 Rm. Valcea - PETROM iesirea PASARELA NORD - ora 08.30
🚌 Sebes - ROMPETROL iesire Lancram - ora 11.30
🚌 Sibiu - Benzinaria MOL Calea Surii Mari - ora 11.00

❌ Asigurare storno
❌ Vizitele optionale
❌ Intrari la obiective si ghizii locali
❌ Locuri preferentiale locuri autocar (primele 3 banchete)
❌ Taxa de oras la fiecare cazare (se achita cash de catre turisti)

 

     Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

     In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 lei/persoana;
In cazul unui grup mai mic de 30 pers. (25-29 persoane) se va achita un supliment de 40 lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

     In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurior de mai sus. In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

     OFERTA SAFE PRICE (TARIF STANDARD):
Pentru achitarea unui avans de 30% din TARIFUL STANDARD la inscriere, diferenta de plata cu pana la 40 zile inainte de plecare. In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:
a) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu minim 30 de zile inainte de plecare).
b) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
c) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

     In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays.
     Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana.
    Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

     *Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 


 Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate, se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
• Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
• Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
• Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
• Pentru calatorie este necesara cartea de identitate. 

Solicita oferta

Sunt de acord cu termenii si conditiile rezervarii