Excursie Cazanele Dunarii - Cascada Bigar - Targu Jiu | 2 zile - Autocar | 2023

 
Transportation
de la
 
100
persoana/pachet

Excursie Cazanele Dunarii - Cascada Bigar - Targu Jiu | 2 zile - Autocar | 2021 1

Itinerar: Horezu - Targu Jiu - Manastirea Tismana - Cascada Bigar - Orsova - Cazanele Dunarii - Drobeta

ZIUA 1: BUCURESTI - HOREZU - TG. JIU - MANASTIREA TISMANA (aprox. 415 km)

Intalnire cu ghidul la ora 05:30 in parcarea din fata Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor). Plecare la 06:00 spre Pitesti - Targu Jiu - Herculane. Pe traseu, vizitam Manastirea Horezu (ctirorie a domnitorului martir Constantin Brancoveanu) o bijuterie arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. Ajungem in orasul lui Brancusi, Targu Jiu, si vizitam Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi (considerat pionierul sculpturii moderne), inaugurat in 1938 in memoria eroilor care s-au jertfit pentru reintregirea tarii, cuprinzand: Masa Tacerii si Poarta Sarutului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului. Traseul nostru continua spre Manastirea Tismana, cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca. Construita in stil bizantin in sec al XIV-lea, manastirea a fost locul unde Tudor Vladimirescu a organizat revolat antifanariota. Seara, sosim in Herculane pentru cazare. 

ZIUA 2: CASCADA BIGAR - ORSOVA - DROBETA - BUCURESTI (aprox 535 km)

 Dimineata, dupa micul dejun, pornim spre una dintre “minunile” naturale ale Banatului - Cascada Bigar. Drumul pana la cascada ne va conduce prin Parcurile Naturale Domogled si Cheile Nerei, iar odata ajunsi acolo vom admira cum apele raului Minis spre scurg intr-o zona calcaroasa, formand astfel cascada. Continuam spre Orsova si ajugem pe malul Dunarii, unde ne vom imbarca (optional, se achita local) pe un vas pentru a porni in croaziera spre Cazanele Dunarii. Alaturi de Golful Mraconia, Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal si Tabula Traiana, Dunarea ne va oferi un peisaj de poveste. Ultima vizita o vom face in Drobeta, la Cetatea Severinului, datata din secolul al XIII-lea si asezata in apropierea Dunarii.

Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

 

 

- Transport cu autocarclasificat pentru transport turistic;
- 1 noapte cazare cu mic dejun;
- Vizite la Horezu, Tg. Jiu, Tismana, Cascada Bigar, Drobeta;
- Ghid insotitor din partea agentiei.

 

 

- Asigurare storno;
- Intrarile la obiectivele turistice;
- Vizitele mentionate in program NU includ taxele de intrare la obiectivele turistice.
- Croaziera pe Dunare (aprox. 50 lei/pers), se achita local.
- Locuri preferentiale in autocar.

 

 

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 persoane.

Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar; In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 40 lei/persoana.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

 

Solicita oferta

Sunt de acord cu termenii si conditiile rezervarii