India

Calatorind in Inima Indiei

India este o tara situata in Asia de Sud, cunoscuta pentru diversitatea sa culturala, istoria sa bogata si peisajele variate.

Capitala si Limba: Capitala Indiei este New Delhi, iar limba oficiala este hindi, in timp ce engleza este de asemenea larg vorbita si este folosita in guvern si afaceri.

Populatie: India este cea de-a doua cea mai populata tara din lume, cu peste 1,3 miliarde de locuitori. Diversitatea etnica, lingvistica si religioasa este semnificativa, cu numeroase grupuri etnice, limbi si religii.

Religie: India este leaganul mai multor religii majore, inclusiv hinduismul, budismul, jainismul, sikhismul, islamul, crestinismul si altele. Aceasta diversitate religioasa se reflecta in numeroase temple, moschei, biserici si locuri sfinte din intreaga tara.

Cultura este bogata si variata, caracterizata prin arta, muzica, dans, arhitectura si gastronomie. Bollywood, industria cinematografică indiana, este una dintre cele mai mari din lume.

Istoria este una milenara, cu civilizatii antice precum cea din Valea Indusului. A fost locul unde s-au nascut mari figuri istorice, precum Mahatma Gandhi si Jawaharlal Nehru. A fost sub stapanirea britanica pana în 1947, cand a obtinut independenta.

Economia este una dintre cele mai mari din lume, fiind axata pe agricultura, industrie, tehnologie si servicii. Bangalore este un centru global al industriei IT si al tehnologiei.

Mediul inconjurator: India are o varietate de peisaje, de la muntii Himalaya la plajele tropicale si deserturile aride. Protejarea mediului inconjurator si a biodiversitatii este o preocupare importanta.

Gastronomie: Bucataria indiana este cunoscuta pentru utilizarea bogata de condimente si arome. Printre cele mai faimoase mancaruri indiene se numara biryani (un fel de mâncare de orez aromat), tikka masala (carne sau legume intr-un sos bogat de rosii si condimente), samosa (aluat umplut cu legume sau carne), dosa (clatită subtire de orez), si multe altele.

Ce poti vizita in India?
1. Taj Mahal, Agra: Acest monument iconic este un simbol al dragostei si este cunoscut pentru arhitectura sa uimitoare din marmura alba. Este una dintre cele mai vizitate atractii din lume.
2. Jaipur, Rajasthan: Cunoscut si sub numele de "Orasul Roz," Jaipur ofera oportunitati de a explora palate istorice, forturi si piete aglomerate. Palatul de la City si Fortul Amber sunt atractii deosebit de populare.
3. Varanasi, Uttar Pradesh: Situat pe malurile raului Gange, Varanasi este un oras sfant pentru hindusi si un loc important de pelerinaj. Aici puteti asista la ceremoniile rituale de pe Gange si explora strazile inguste si templele vechi.
4. Delhi: Capitala Indiei ofera o combinatie de istorie si modernitate. Puteti vizita monumente istorice precum Qutub Minar si Jama Masjid, dar si locuri moderne, cum ar fi complexul Connaught Place.
5. Rishikesh si Haridwar, Uttarakhand: Aceste orase sunt cunoscute pentru spiritualitatea lor si pentru faptul ca sunt poarta de intrare catre Himalaya. Rishikesh este faimos pentru activitatile de aventura si pentru meditatie, in timp ce Haridwar gazduieste ritualurile de aghiastru la Gange.
6. Kerala: Cunoscuta sub numele de "Tara Dumnezeilor," Kerala este renumita pentru plajele sale, backwaters (apele interioare), si frumusetea naturala. Puteti lua o croaziera pe un vas de tip houseboat pe backwaters.
7. Goa: Aceasta destinatie de plaja populara ofera plaje spectaculoase, viata de noapte vibranta si arhitectura portugheza coloniala.
8. Himalaya: Pentru iubitorii de aventura, Himalaya ofera posibilitati de trekking si alpinism. Exista multe trasee montane celebre, inclusiv Munții Everest.
9. Auroville, Tamil Nadu: Acest loc este cunoscut pentru comunitatea sa internationala si pentru Auroville Matrimandir, o structura iconica de meditatie.
10. Mumbai: Cel mai mare oras din India este centrul financiar si de divertisment al tarii. Aici puteti vizita si renumitele "Porti ale Indiei" si "Marele Oras".

Informatii de calatorie si documente necesare
* Republica India oferă cetățenilor români posibilitatea de a solicita e-Visa pentru scopuri precum recreere, turism, vizitarea rudelor/prietenilor, tratament medical de scurtă durată, afaceri. Cetățenii români sunt avertizați că această procedură poate fi accesată doar la adresa web https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html, și menționează că există și alte pagini web asemănătoare care sunt false. Detalii se regăsesc pe pagina Ambasadei Republicii India în România.
* La intrarea în Republica India pașapoartele trebuie sa fie valide cel puțin 6 luni și să conțină cel puțin 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor și ștampilelor la frontieră. Înainte de prezentarea la ghișeul de imigrări-sosiri este necesară completarea unui formular care se primește de regulă în avion, în care sunt cuprinse informații legate de șederea în Republica India (date de identitate, rută sosire, numărul zborului, țări vizitate recent, adresă în Republica India, număr telefon etc.).

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultați linkul: https://www.mae.ro/travel-conditions/3703