Zanzibar

O Calatorie Magica in Zanzibar

Zanzibar este o insula din Oceanul Indian situata in apropierea coastei de est a Africii, care apartine de tara Tanzania. Este una dintre cele doua insule principale care alcatuiesc arhipelagul Zanzibar, cealalta fiind insula Pemba.

Istoria este bogata si variata. A fost un important centru comercial pentru mirodenii si sclavi in timpul comertului transatlantic de sclavi si a fost influentata de diverse culturi, inclusiv araba, persana, indiana si africana. Insula a fost cunoscuta si ca "Insula Sclavilor" datorita rolului sau in istoria comertului cu sclavi.

Cultura este diversa si distinctiva, influentata de toate aceste culturi. Aici se vorbeste mai multe limbi, inclusiv swahili, araba si engleza. Cultura muzicala si dansul traditional sunt importante in viata localnicilor, iar muzica taarab, care combina elemente de muzica araba, africana si indiana, este foarte populara.

Turism: Zanzibar este o populara destinatie turistica datorita plajelor sale frumoase, apelor cristaline, recifurilor de corali si atmosferei sale exotice. Orasul Stone Town, situat pe insula, este un sit al patrimoniului mondial UNESCO, cu strazi inguste, cladiri istorice si piete traditionale.

Clima: Zanzibar are o clima tropicala, cu sezoane uscate si musonice. Temperaturile sunt in general ridicate pe tot parcursul anului.

Zanzibar este, de asemenea, cunoscuta pentru eforturile sale de conservare marina si protejarea ecosistemelor recifurilor de corali. Exista numeroase zone de snorkeling si scufundari pentru turisti care doresc sa exploreze viata marina bogata a regiunii.

Ce poti vizita in Zanzibar?
1. Stone Town este centrul istoric al insulei si este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Aici puteti explora strazi inguste, piete aglomerate, cladiri istorice si palate fascinante.
2. Plaje: Zanzibar este faimoasa pentru plajele sale cu nisip alb si ape cristaline. Printre cele mai populare plaje se numara Nungwi, Kendwa, Paje si Jambiani, unde va puteti relaxa, face scufundari si snorkeling sau practica sporturi nautice.
3. Parcul National Jozani-Chwaka Bay: Acest parc national ofera o oportunitate unica de a vedea celebrele maimute colobus rosii Zanzibar, care sunt endemice in regiune.
4. Plantatii de mirodenii: Luati un tur al unei plantatii de mirodenii pentru a invata despre culturile locale, cum ar fi cuisoarele, scortisoara si vanilia.
5. Prison Island: Aceasta este o mica insula situata in apropierea Stone Town, cunoscuta pentru plaja sa cu nisip alb si pentru faptul ca gazduieste o colonie de testoase gigant. Puteti vizita si cladirea fostei închisori.
6. Excursii cu barca: Luati o excursie cu barca sau o croaziera pentru a vedea alte insule din apropiere, cum ar fi insula Mnemba.
7. Recifuri de Corali: Insula Zanzibar este inconjurata de recifuri de corali spectaculoase. Aici puteti face snorkeling sau scufundari pentru a explora viata marina diversificata, inclusiv pesti colorati si recife de corali.
8. Cascada Kidichi: Aceasta cascada situata in apropiere de Stone Town este o atractie naturala minunata, perfecta pentru o scurta excursie.
9. Cultura locala: Experimentati cultura locala swahili participand la evenimente traditionale, cum ar fi dansurile si cantecul taarab, vizitand pietele locale si gustand bucataria locala.
10. Kite surfing si windsurfing: Daca sunteti pasionat de sporturi nautice, Zanzibar ofera conditii excelente pentru kite surfing si windsurfing.

Informatii de calatorie si documente necesare
Pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetatenii romani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa detina un pasaport valabil pentru o perioada de minim sase luni de la data intrarii in tara;
- pasaportul sa contina minim o fila libera;
- sa prezinte dovada cazarii;
- sa faca dovada detinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de calatorie etc.);
- bilet de întoarcere.
Pentru mai multe detalii va rugam sa consultaČ›i linkul: https://www.mae.ro/travel-conditions/30675