BALI

INSULA CELOR 1000 DE TEMPLE

Bali este o insula exotica situata in arhipelagul Indonezian, in sud-estul Asiei. Aceasta insula este renumita pentru peisajele sale spectaculoase, cultura bogata, templele sale impresionante, plajele cu nisip fin si atmosfera relaxata.

Peisaje naturale
Bali ofera o varietate uluitoare de peisaje naturale, de la plaje uimitoare cu nisip fin si ape albastre, pana la terasele de orez pitoresti, vulcani activi si paduri tropicale luxuriante.

Cultura si traditii
Latura culturala este profund legata de spiritualitate si traditie. Insula este cunoscuta pentru templele sale impresionante, cu arhitectura si sculpturi intricate, cum ar fi celebrul Templu Uluwatu si Templul Tanah Lot. De asemenea, ceremoniile religioase, dansurile traditionale si festivalurile sunt o parte integrala a vietii de zi cu zi.

Gastronomie
Bucataria balineza este diversificata si delicioasa. Ofera o gama larga de mancaruri, de la preparate traditionale balineze pana la optiuni internationale. "Babi Guling" (purcelus rotisat) si "Nasi Goreng" (orez prajit) sunt doar cateva dintre preparatele locale renumite.

Arta si mestesuguri
Bali este cunoscuta pentru mestesugurile sale traditionale, inclusiv sculpturile din lemn si piatra, tesaturile elaborate, arta decorativa si bijuteriile unice.

Turism
Bali este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume, atragand milioane de vizitatori in fiecare an. Turistii vin aici pentru a se bucura de plaje, sporturi acvatice, surfing, scufundari, wellness si terapii traditionale balineze, precum si pentru a explora cultura locala.

Ce poti vizita in Bali?
1. Templul Uluwatu este situat pe o stanca inalta deasupra oceanului, acest templu este celebru pentru privelistea sa spectaculoasa si pentru spectacolele de dans Kecak care au loc in timpul apusului.
2. Plaja Kuta este cunoscuta pentru viata sa de noapte vibranta si plajele cu valuri excelente pentru surfing.
3. Plaja Seminyak este o plaja mai linistita decat Kuta, Seminyak are o atmosfera mai relaxata, oferind oportunitati pentru relaxare, cumparaturi si masaj pe plaja.
4. Plaja Nusa Dua este ideala pentru cei care cauta o atmosfera mai exclusivista.
5. Templul Tanah Lot este un situat pe o stanca in mijlocul oceanului si faimos pentru privelistea sa uluitoare si pentru faptul ca pare sa pluteasca pe apa in timpul mareelor inalte.
6. Terasele de orez din Tegalalang. Acest peisaj pitoresc cu terase de orez este emblematic pentru Bali si ofera ocazia de a admira frumusetea naturala si lucrarile agricole traditionale.
7. Vulcanul Mount Batur ofera privelisti impresionante asupra insulei si a lacului Batur.
8. Parcul National Bali Barat este un parc protejat cunoscut pentru biodiversitatea sa, oferind posibilitati de snorkeling si scufundari in recifele sale marine bogate.
9. Insulele Gili. Desi nu se afla pe insula propriu-zisa, insulele Gili sunt destinatii populare pentru cei care vor sa exploreze recifele de corali si sa se bucure de o atmosfera relaxata.
10. Ateliere de mestesuguri. Bali este faimos pentru mestesugurile sale traditionale, cum ar fi sculptura in lemn, prelucrarea metalelor, tesaturile si ceramicile.

Informatii de calatorie si documente necesare
Conform MAE, cetatenii romani care calatoresc in Bali in scop turistic pot obtine viza la sosire (cost: 500 000 IDR, aproximativ 35 USD), in punctele de intrare, valabila 30 zile si care poate fi reinnoita, cu indeplinirea urmatoarelor conditii:
• detinerea unui pasaport valabil minim 6 luni la momentul intrarii in Bali;
• detinerea unui bilet de calatorie dus-intors;
• dovada platii taxei de viza la intrarea in tara;
• dovada rezervarii si platii cazarii pentru minim patru zile.
Viza la sosire (visa-on-arrival) acordata in aceleasi conditii se aplica si cetatenilor romani care calatoresc in Bali pentru vizite oficiale sau care participa la evenimente internationale, intalniri de afaceri, achizitii de marfuri, intalniri oficiale si tranzit.