BULGARIA TRADITIONALA

1. DEGUSTARE DE VINURI (1/2 zi )

       In minunata atmosfera a unei crame de vinuri din Varna vi se vor aduce la cunostinta crampeie de istorie. Mai mult decat atat, veti avea ocazia sa degustati un buchet de arome si esente din cele mai bune vinuri traditionale bulgaresti.
       Veti avea parte si de un tur al catorva obiective turistice din orasul Varna – cel mai important port si printre primele centre universitare din tara.  
Ziua: Luni
Tarif: 25 Eur/adult si 13 Eur/copil


2. FIESTA BULGARIA (seara)
=> RECOMANDAREA AGENTIEI !
      O seara minunata la “Restaurantul Nucilor” in aer liber unde va veti bucura de programul de variete si de compania unui deosebit ansamblu folcloric. In final veti avea ocazia sa urmariti un spectacol unic -- un ritual stravechi – mersul pe carbuni incinsi. (dansul "nestinarilor")
      Mancare si bautura din belsug, toate din bucataria nationala bulgareasca la dispozitia dumneavoastra.
Ziua: Sambata
Tarif: 30 Eur/adult si 16 Eur/copil


3. ROMANTA PE DUNARE – SILISTRA ( 1 zi )

      Drumul catre Dunare traverseaza pamantul fertil al Campiei Dobrogea. Veti vizita complexul etnografic Alfatar, veti degusta rakia naturala de caise, urmeaza o vizita la Biserica Sfanta Treime care gazduieste o colectie inedita de icoane. Plecarea spre Silistra, pranzul – bucatarie bulgareasca, bauturi, program de folclor si in final o plimbare cu barca pe Dunare.
Ziua: Miercuri
Tarif: 52 Eur/adult si 27 Eur/copil


4. KOTEL - JERAVNA (1 zi)

     Plecare spre Kotel - un  sat plin de istorie, situat in centrul zonei estice a muntilor Stara Planina. Kotel este satul natal al multor figuri marcante din istoria Bulgariei: invatamant, cultura, arta, chiar si din luptele pentru eliberarea nationala. Urmeaza o vizita la scoala Galatansko, ultima cladire publica ce a supravietuit marelui incediu din 1894 si care a fost transformata intre tim in muzeu - Muzeul de covoare si haine vechi din Kotel. Plecare spre Jeravna, un sat mic si cu o arhitectura unica. Plimbare prin sat si vizita la biserica locala.
Ziua: Marti
Tarif: 56 Eur/adult si 30 Eur/copil


5.
BULGARIA PITOREASCA (1 zi)
     
Va invitam sa ne fiti oaspeti in satul Solnik. Plimbare prin sat cu caruta trasa de magarusi. Pranz. Reproducerea diferitelor ritualuri folclorice din aceasta zona a tarii. Va asteapta o multime de surprize si distractii in casa matusii Radka si a familiei sale. Excursie cu barca de-a lungul raului Kamchia, parte din rezervatia naturala "Longoza".
Ziua: Miercuri
Tarif: 39 Eur/adult si 21 Eur/copil


                                                                          CULTURA SI TRADITIE 

6. INAPOI IN TRECUT (1/2 zi )
=> RECOMANDAREA AGENTIEI!
    O vizita la Manastirea Aladja – cea mai renumita manastire in piatra de pe coasta Bulgariei la Marea Neagra, datand inca din sec. XIII-XIV. Urmeaza o vizita la “Padurea pietrificata” – un fenomen natural unic fara seaman in lume. O vizita la unul din simbolurile Varnei – Catedrala Adormirea Maicii Domnului situate chiar in centrul orasului. Timp liber in Varna – capitala maritima a Bulgariei. 
Ziua: - Miercuri / Duminica
Tarif: 29 Eur/adult si 16 Eur/copil


7. COASTA DE ARGINT (BALCIK – CAP KALIAKRA) (1/2 zi )
=> EXCURSIE DE NERATAT PENTRU ORICE TURIST!
    Veti vizita principalele atractii turistice din zona “Palatului din Balcic” – resedinta de vara a Reginei Maria. Casa este situata intr-un parc de 10 ha ce contine mai mult de 2000 de specii de flori si cactusi. Umeaza sa mergeti la Cap Kaliakra sa va plimbati de-a lungul stancilor, rezervatie naturala pitoreasca. Locul este asociat cu multe legende. Urmeaza o vizita la Casa Etnografica in Kavarna. Pe drumul de intoarcere spre Albena veti face oprire la casa unui mestesugar si veti fi initiati in arta olaritului.
Ziua: Miercuri / Duminica
Tarif: 30 Eur/adult si 15 Eur/copil


8. NESSEBAR ( 1 zi )
=> RECOMANDAREA AGENTIEI!
    Nessebar, “orasul celor 40 de biserici”, este situat pe o minunata peninsula. Veti fi fermecati de arhitectura unica a caselor si bisericilor. Nessebar (aflat sub egida Unesco) este unul din cele mai vechi orase din Europa si va va impresiona prin atmosfera plina de viata si mostenirea culturala si istorica, ce dateaza inca din vremurile vechii Tracii. Pranzul il veti lua la un restaurant cu specific pescaresc de pe malul marii, preparatele fiind din bucataria traditionala. Petreceti o zi romantica pe coasta de sud a Marii Negre !
Ziua: Joi
Tarif: 35 Eur/ adult si 18 Eur/copil (cu masa de pranz inclusa); 30 Eur/adult si 15 Eur/copil (fara masa de pranz)


9.
BINE ATI VENIT LA BORDUL BARQUENTINEI "HELENA ROYAL" (1 zi)
      
O croaziera de 5 ore spre Nessebar, bautura de bun venit la bord, instructajul de siguranta si turul navei, distractie si jocuri la bord. Pranz. Sosire in Nessebar, tur de oras. Timp liber.
        O directie de deplasare este cu autobuzul, cealalta cu corabia "Royal Helena". Masa de pranz se serveste la bord.
Ziua: Luni
Tarif: 74 Eur/adult si 51 Eur/copil

      
10. IN INIMA DOBROGEI (1/2 zi)
     
    Vizita la manastirea situata in orasul Obrochishte, una dintre cele mai mari de acest gen din peninsula Balcanica. Plecare spre orasul Dobrich situat chiar in inima Dobrogei, vizita la una din bisericile locale si la o casa etnografica. Plimbare prin Complexul Etnografic "Vechiul Dobrich". Timp liber.
Ziua: Joi
Tarif: 18 Eur/adult si 10 Eur/copil

       

                                                                                 AVENTURA SI DISTRACTIE 

11. JEEP SAFARI (1 zi)
=> RECOMANDAREA AGENTIEI!
      O calatorie extrema pe un drum accidentat in padurea "Batovo" cu jeep-uri militare. Degustare de ciuperci in jurul focului! Va garantam o experienta de neuitat plina cu multe surprize.
Ziua: Marti / Duminica
Tarif: 29 Eur/adult si 16 Eur/copil


15. YACHT PICNIC (1 zi) =>
 RECOMANDAREA AGENTIEI PT FAMILII CU COPII ! 
     O calatorie panoramica cu yacht-ul in Golful Balcik. Pranzul pe o plaja retrasa, pescuit si amuzament.
Ziua: Duminica
Tarif: 46 Eur/adult si 24 Eur/copil


16. VARNA – DELFINARIUM (1/2 zi )
 => RECOMANDAREA AGENTIEI PT FAMILII CU COPII !
     Una din cele mai bune atractii pe care orasul Varna le ofera oaspetilor sai este Delfinariul, singurul din Bulgaria. Timp de 45 de minute inteligentii delfini se vor juca, vor canta si dansa pentru d-voastra. Dupa spectacolul delfinilor, cu un zambet pe fete, veti descoperi unul din cele mai frumoase orase de pe intreagul tarm al Marii Negre.
Ziua: Marti / Sambata
Tarif: 29 Eur/adult si 20 Eur/copil

17. EXCURSIE CU YACHT-UL "ALI BABA" (1/2 zi)
        
Yacht-ul "Ali Baba" este cea mi mare si cea mai portrivita ambarcatiune pentru excursii de pe coasta bulgareasca a Marii Negre. Veti calatori cu autocarul pana la Balcik, dupa care va veti imbarca intr-o calatorie de-a lungul partii de nord a Marii Negre. Barca se va opri in apropiere de Cap Kaliakra unde veti putea pescui, inota, veti putea face scufundari si asculta muzica.
         Veti servi pranzul, precum si bauturi ce fac parte din sistemul All Inclusive (bulgaresti): coniac, voska, gin, menta, mastika, vin alb, vin rosu, bere, diferite bauturi racoritoare, apa minerala, apa plata etc. 
Ziua: Vineri
Tarif: 33 Eur/adult si 17 Eur/copil


Nota: Odata ajunsi in Albena, pentru mai multe informatii si detalii - o puteti contacta pe reprezentanta noastra locala NICOLETA CUSTURA (00359.885.853.091 - nr apelabil GRATUIT de la receptia oricarui hotel din Albena)

*Paradise Travel Agency are dreptul de a efectua modificari de pret sau orar, precum si de a organiza excursii si alte evenimente tinand cont de dorintele turistilor!