TRANSILVANIA - Aventura, Mituri si Istorie

Sibiu Alba Iulia Castelul Corvinilor Arsenal Park Salina Turda Sighisoara Pestera Ursilor Pestera Ghetarul Scarisoara Castelul Peles Castelul Pelisor Muntii Apuseni Cascada Valul Miresei

 

Program

ZIUA 1

BUCURESTI – SIBIU – ALBA IULIA

Ne imbarcam din Bucuresti la ora 08 :00 si pornim catre Sibiu. Prima vizita va fi la Palatul Brukenthal localizat in centrul vechi al orasului (Piata Mare). Edificiul este unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România fiind ridicat pentru a servi drept reşedinţă oficială a baronului Samuel von Brukenthal şi sediu al colecţiilor sale de arta.

Dupa vizita palatului, timp liber pentru pranz (optional).

La ora 18 :00 ne imbarcam catre Alba Iulia unde ne vom caza si vom lua cina (inclusa). Cazare hotel in Alba Iulia.


ZIUA 2

ALBA IULIA – HUNEDOARA/ Castelul Corvinilor – ARSENAL PARK

Dupa micul dejun vom porni in descoperirea cetatii Alba Iulia – locul Marii Uniri si cea mai mare cetate din Romania (peste 100 hectare). Cetatea a fost renovata cu fonduri UE alaturi de fonduri locale in valoare totala de 150 milioane de euro. S-au folosit la renovare planurile originale precum si materiale similare celor pentru constructia de fortificatii din sec XVIII.

Vom vizita Muzeul National al Unirii si sala unde s-a votat Unirea Transilvaniei cu Romania la 1 Decembrie 1918.

La ora 12 :00 – check-out si pranz.

Ne imbarcam apoi catre Hunedoara unde se viziteaza Castelul Corvinilor - prima fortificatie de piatra din Hunedoara, sec. XIV. Castelul a fost gazda realizarii mai multor productii cinematografice de prestigiu, aici fiind ecranizate momente celebre din istoria românilor sau din istoria universala („François Villon – poetul vagabond”-1987, „Vlad Tepes”-1979, „Mihai Viteazul” – 1971 sub regia lui Sergiu Nicolaescu, „Alexandru Lapusneanu”, „David”, „Regii blestemati”, etc.)

Dupa amiaza ne vom indrepta catre parcul de aventura Arsenal Park. Cazare hotel.

Dupa check-in, vom descoperi Arsenal Park - fosta bază secretă și fabrică de muniție din Orăștie ce a devenit în anul 2009 o fabrică de adrenalină, acum - singurul parc cu tematică militară din Europa. Cina la hotel.


ZIUA 3

 

ARSENAL PARK

Dupa micul dejun vom avea o zi plina de activitati!

La ora 09 :00 incepem in forta cu…instructie militara ! Aceasta activitate se desfasoara sub supravegherea directa a unui instructor specializat cu care vom executa: exerciţii cu măşti de gaze, traversarea unui traseu cu obstacole, târâş pe sub plasa tactică de camuflaj, traversarea de obstacole, rostogoliri, traversare bârnă si alte surprize!

Dupa o mica pauza, ne luam revansa cu o plimbare cu vehicule de agrement. Vom forma doua echipe care pe rand vor folosi in intreg campusul segway, masinute de golf si drezina (un vehicul ușor, asemănător cu un vagonet, acționat cu mâna, cu pedale sau cu un motor, care servește la transporturi ușoare pe o linie ferată).

Urmeaza apoi pauza de pranz in complex, la popota (inclusa).

La ora 15 :00 incep activitati pe echipe care se vor efectua prin rotatie :

-          Echipa numarul 1 va incepe o runda de paintball. Orice puscas adevarat va fi incantat de hala de 1500 mp dedicata jocului, un spatiu realist in care se pot reproduce fidel lupte de gherila. Jucatorii vor avea la dispozitie echipament de protectie si un arsenal de replici dupa AK47, G37, Mp5.

-          Echipa numarul 2 se va „intoarce in timp” in transportatoare din 1964, adevarati mastodonţi pe şenile. Vom escalada rampe de peste 45 grade sau coborârea unei pante aproape verticale prin şanţuri, peste povârnişuri sau prin pădure.

Seara ne putem relaxa la piscina sau centrul SPA, iar apoi vom lua o cina traditionala la gratar si foc de tabara (inclusa).


ZIUA 4

ARSENAL PARK – SMIDA PARK (MUNTII APUSENI – Parc National)

Dupa micul dejun vom porni la vanatoare. Adrenalina este pusa in miscare si prin ”vanatoarea de comori”. Padurea si Muzeul Militar Arsenal Park sunt ideale pentru a ascunde si pentru a cauta ”comori”. Acest joc necesita concentrare maxima si o buna orientare in spatiu.

Pranz in complex la Arsenal Park (inclus).

13 :00 – vom face check-out si echipati de drumetie vom pleca in inima muntilor Apuseni unde vom parcurge traseul catre cascada Valul Miresei – una din cele mai frumoase din Romania, cu o cadere de apa de cca 50m. O parte din deplasare se va face cu autocarul si o parte pe jos. Ne vom caza apoi si vom servi cina . Seara, relaxare.


ZIUA 5

MUNTII APUSENI – PESTERA URSILOR SI GHETARUL DE LA SCARISOARA

Mic dejun si imbarcare in autocar. Vom pleca in descoperirea a doua din « comorile » muntilor Apuseni: Pestera Ursilor si Ghetarul de la Scarisoara. Pranzul va fi luat la pachet (inclus).

Pestera Ursilor - a fost descoperita in 1975, in urma unei dinamitari. Aici se gaseste un mare numar de resturi fosile ale ursului de caverna (Ursus spelaeus) disparut de aproximativ 15.000 de ani.

Pestera Ghetarul de la Scarisoara – cu o lungime de peste 720m pestera impresioneaza prin blocul de gheata cu un volum de peste 75.000 mc si o varsta de peste 3.500 ani, fiind pestera cu al doilea cel mai mare ghetar subteran din lume, cel mai mare fiind in Slovacia.

Retur la hotel si cina. Seara, relaxare in natura in jurul focului de tabara.


ZIUA 6

MUNTII APUSENI – SALINA TURDA – SIGHISOARA

De dimineata ne vom lua la revedere la de Muntii Apuseni si vom merge in Transilvania catre Salina Turda. Declarata « proiectul turistic al anului 2012 », salina a fost redeschisa publicului dupa un amplu proces de modernizare. In prezent este un muzeu subteran si un parc de distractii cu panouri de baschet, piste de minigolf, un carusel si un lac subteran pe care te poti plimba cu barca. Cei de la Business Insider au numit Salina Turda « cel mai frumos loc de sub pamant din lume », ocupand astfel locul 22 in topul celor mai spectaculoase destinatii turistice din lume.

Pranz la Castelul Printul Vanator (meniu optional) si imbarcare catre Sighisoara. Cazare in Sighisoara.

Timp liber pentru vizitarea cetatii si cina (optionala, la alegere in restaurantele din cetate).

Cetatea Sighişoara este singura cetate medievală locuită în întregime din Sud-Estul Europei si face parte din patrimoniul UNESCO. Constructia cetatii a inceput in secolul al XIV-lea si s-a dezvoltat in mai multe etape. Cele nouă turnuri ale cetăţii, purtand numele breslelor ce le-au construit, sunt printre cele mai interesante vestigii ale arhitecturii medievale: Turnul cu Ceas, Turnul Frânghierilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Tăbăcarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Fierarilor.


ZIUA 7

SIGHISOARA – BRAN

Dupa micul dejun vom vizita muzeul de istorie al municipiului Sighişoara aflat in Turnul cu Ceas. Acesta este principalul punct de intrare în cetate si se numeşte aşa datorită ceasului cu figurine, unic în ţara noastră.

Inainte de ora 11 :00 ne imbarcam catre Castelul Bran - ridicat pe stânca abruptă dintre Măgura şi Dealul Cetăţii, cunoscut si sub numele de « Castelul lui Dracula ». Este un loc plin de magie unde se ascund multe legende si istorii !

Pranzul (optional) in cadrul complexului Cheile Gradistei, partea dinspre Fundata.

Cazare Fundata. Apoi timp liber pentru a admira imprejurimile – Muntii Piatra Craiului si Muntii Bucegi . Ultima seara petrecuta impreuna se va incheia cu un concurs de testare a atentiei voastre de-a lungul acestei excursii – se castiga premii!!

Cina la hotel.


ZIUA 8

BRAN – SINAIA - BUCURESTI

Este ziua in care ne luam “la revedere” de la aventura noastra si ne intoarcem acasa. Pe drumul catre casa vom vizita o ultima locatie « regala » - Castelul Peles si Castelul Pelisor.

Castelul Peles – reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, Regele Carol I (1866-1914) şi Regina Elisabeta, a fost construit între 1873 și 1914, fiind inaugurat si locuibil inca din 1883. Este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic din România (160 de incaperi), având caracter de unicat și prin valoarea sa istorică şi artistică, rămâne unul
dintre cele mai importante şi frumoase monumente din Europa.

Castelul Pelisor – a fost construit tot din dorinta Regelui Carol I. Intreaga casă a fost decorată pentru a fi o reședință princiară și poartă amprenta unei personalități puternice: a reginei Maria. Are 99 de incaperi si detine o valoroasă colecție de artă decorativă aparținând Art-Nouveau-ului, precum si opere ale Reginei Maria.

Retur in Bucuresti.IMPORTANT

Tarifele se calculeaza la cerere, in functie de numarul de participanti.
*Programul prezentat poate suferi modificari in functie de perioada solicitata si de conditiile meteo.
*La cerere, putem organiza programe/circuite personalizate, conform solicitarilor dumneavoastra.
*Toti turistii sunt obligati sa aiba in posesia lor carti de identitate/pasapoarte valabile.
*Plata poate fi efectuata in EUR sau RON.

Formular de contact

* campuri obligatorii